Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

11 de jul. 2016

a la Haikus, del Pedraforca

*

Haikus, és una de les formes de poesia tradicional japonesa més esteses; es tracta d'una composició breu de 3 versos de 5, 7 i 5 mores (que normalment se substitueixen per síl·labes quan es tradueixen a altres llengües). La seva poètica es basa en la sorpresa i l'embadaliment que produeix al poeta la contemplació de la natura. Els autors de haiku s'anomenen haijin (wiki dixit)

La via treu el millor suc del que quedava lliure del pany, i té un interès relatiu (o serà baix per a molts) a cavall del col.lecionisme i el romanticisme.. abstenir-se si volem vibrar o fruir o acabar desfogats. Nosaltres vam entrar (variant sense més) per la vertical del pi que marca el final de l'L1 i surt prou bé (la reunió està passat el pi a l'esquerra, a un relleix natural). Graus amables per ser del segell ABC i dificultats concentrades a passos puntuals. Fins al C2 anirem molt ben acompanyats. L'únic apunt important és comptar que el ràpel és a base de tres burils + cordino i mallon, en prou bon estat emperò. Quatre imatges i topo maldestrament tunejada. 



....i sempre acompanyats del meravellós entorn del Pedra, gegantí que sobresurt d'enmig de totes les banalitzacions fetes muntanya que l'envolten, i envaeixen... aquest cop, la intensitat que no es troba en l'escalada, si ho és, tan fàcil, en l'embadaliment..



pura poesia...

Per saber-ne més... l'artista de la vertical, i de la poesia