Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

21 de març 2017

al Pilar Central del Doll (Noguera)

**

Ben bona via molt ben oberta, aprofitant el que dóna de si la roca entre ponts de roca i flotants i amb l'ús mínim d'expansions, seguint una línia hiperlògica. Poc a afegir del que ja circula per la xarxa, i és que la via s'està repetint força, i segurament sanejant a cada passada. 

Amb tot, i sabent que a la roca del Doll cal sempre parar compte, molt d'ull amb el segon llarg, on hi ha un parell de blocs tamany mig piano que haurem d'escalar i comencen a desfalcar-se.La topo i el material indicat és més que suficient. Del segon tram, vam escalar la vairant del centre del pilar i es va agradar molt. Els següents dos llargs (7 i 8 de la topo) els vam enllaçar, però al capdavall val la pena gaudir-los per separat, aprofitant el balconet privilegiat de les reunions. L'accés és molt evident resseguint el camí de les escales i quan gira l'esperó amb el pany principal on es troben les vies, seguirem uns 50m fins a localitzar el peu de via (diedre lògic i pont de roca, 40'). El retorn el farem seguint fites i fresa dèbil, .. al final una mica pel mig del troç i on millor convngui, no acaba d'haver un camí definit (30`).
 

escaladamoltbenfetaidesfetambl'ArielMarc... benbona que s'escola enmig del blanc d'aquest any

17 de març 2017

a la Fontblanca (Andorra)

***

La clàssica i preciosa volta fent la Fontblanca primer pel torrent del Camís Vell, per baixar la seva vessant SE per la Carnissera, i un cop al clot tornar en circular pel cim del Besalí aprofitant el descens ben orientat al SO per trobar-lo al punt de tornada.
Aquest dia trobem un pam de neu nova de la nevada del dia abans, que amb el bon sol de la setmana ja haurà fet net. Neu a 5' de l'aparcament. Trenquem una placa petita a SO en una convexitat i pendent forta, sense conseqüències. 

(Fotos:SandraSallés)

(Foto:SS)Dia radiant pentinat per un vent de nord que va afluixant i ho fa tot encara més rodó. Molt bones condicions als descensos ben pendents del lloc, Fangasses, Planes, SE Fontblanca, ..
(Fotod: SS)


fantàsticbanydeblanciblaumoltbenfetaidesfetamblaSandra, a les bellíssimes muntanyes andorranes.. que malgrat tot, sobresurten del soroll

13 de març 2017

a la Carbassa (Cerdanya)

***

racons, tan amagats o descoberts com la neu que es manté a l'obaga o queda buidada al sol espetegant a la solana. Racons ceretans que queden per ser recorreguts, amunt i avall. Amb el blanc sota els peus, i sense espais eclipsats ni sorolls.Aquest dia enfilem a la Carbassa per la seva vessant SO, pel directa i divertit torrent de la Ginebrosa, amablement obert el just i necessari per l'allau que va pentinar-ne la llera. L'arribada planera al cim és de contrast punyent, com la sortida del torrent fent cap a la Farga. Aquest dia ens toca caminar carregats fins a l'entrada del torrent, des de Cal Jan de la Josa (pista, amb algun bony a parar compte), un no res. Amb més temps i horaris la combinatòria baixant la SE per tornar al cim i desfer camí arrodonirà el desnivell del dia, acompanyant-nos ara de neus primaveres al punt. Només a la part baixa del torrent (estret i pendents obligades) trobem les obagues amb neu ensucrada i estranya, per raó de tanta calor fora de moment. En conjunt al lloc, SE, S i SO amb les millors neus, les vessants nord més remogudes i pentinades pel vent i neus encara no afectades del tot pel cicle de regel i fusió.
Racons, moltbenfetsidesfetsambl'amicGuille, .. i l'aire fet presència