Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

26 de set. 2008

Diedre Audoubert, 375m V+A1 (Montrebei, Paret de Catalunya)


Afegeixo la topo amb el material actualitzat d'aquesta clàssica de Montrebei, amb tots els ingredients de l'escola. Bonica escalda, prou exigent, amb passos atlètics i no sempre sobre bona roca. Tot i que li "falta" pati, l'escalada és prou mantinguda amb tots els llargs amanits de compromís i bellesa.



Topo de la via i la paret de Catalunya des del prat (Foto:EduPlana)

També adunto part de la piulada del Marc sobre la via del fòrum del Centre Alpinista Capmany

"Segons en Castellet (topo) aquesta darrera tirada és l'única difícl.A mi em vàren semblar totes per l'estil:típiques xemeneis i díedres atlètics montrebeians,amb poques assegurançes,roca acceptable peró a trams més dubtosa.Si que n'hi ha alguna de més putilla peró en general tots els llargs ténen lo seu.Aquest darrer que comentava en Castellet no em va semblar pas el més dur.Si que és dels més drets peró està força clavat.El material fixe que hauria d'haver-hi a la paret no coincidia massa amb la ressenya de'n Castellet.Un estil de les Xemeneies del Corb peró sense el mític off wide (com collons s'escriu?).
La via en si no és perdedora perquè va pel díedre i a més la roca està prou gastada com per orientar una miqueta i algun forat de pitonatge també ens ajudarà.En algun moment si que la via surt del díedre per tornar-hi més tard i molaria una bona ressenya per guiar-se,la de'n Luichy potser és més encertada que la de'n Castellet en quant a traçat peró també es força genèrica."

Acabant el croquis vam veure una topo feta d'en Ferran Caranorte de la via. Igualment l'hem enllestida i publicada, ja que hi havia bastant material del que vam trobar que no apareixia. S'indiquen les reunions tal i com vam fer-les nosaltres, que vam empalmar un parell de llargs per dues vegades sense dificultats.

Activitat feta fins al fnal amb en Marc Busquets el 20/09/08

7 comentaris:

ALBERT ha dit...

Ep! Bona feina i bona ressenya. Tot i que veig bastantes erres penjades. Espero estiguin ben muntades o facils de protegir.
Salut.

edunz ha dit...

bones Albert!
quasi totes les R tenen una o dues assegurances, quan són claus estan en bon estat. Hi totes són fàcils de completar a 'canyon'
bona via però bastant més dura que el diedre gris
salut!

PGB ha dit...

Ei Edunz, foteu unes ressenyes de puta mare!

Vaig oblidar-me de donar-te les gràcies per la correcció que veu fer a la ressenya de la Homedes, ens va anar molt bé!

Salut bou i a tibar!

PD: off-width (la traducció seria "fora d'amplada", fen referència a "massa ample :P)

edunz ha dit...

merci pgb!
el mèrit és tot del Ballart que afegir només les assegurances no costa res.

Per cert, rellegint el post de l'Albert si veig que no queda del tot clar al dibuix: La única R penjada és l'R9. La 5, 6 i 7 són sobre rapisses inclinades. La resta a peu pla.

salut!

Mingo ha dit...

Collons no dono l'abast amb el vostre blog, quan em sembla que ho he vist tot, sempre surt alguna cosa, enhorabona això és un no parar, i que duri molt de temps.
Felicitats

Karen Millen Australia ha dit...

I agree what your share, very instersting.

edunz ha dit...

have you climbed the route? .. pure winter! amazing site