Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

21 de març 2012

Pedrons, 2.715m BES2 (Cerdanya francesa)

**
(Foto:SilviaO)

Clàssica i senzilla sortida aprofitant la nevadeta recent del hipso-front que va passar dilluns tarda-nit i que deixa una capa de 5-10cm de neu pols seca en vessants obacs que quasi que aguanta tot el dia, com a mínim a cotes altes (-2ºC al cim i ventet).




Ull que aquestes nevades posteriors que està deixant la llevantada (fins a 40cm?) S'està dipositant a llocs obacs sobre la neu fresca i poc cohesionada de dilluns que actua de capa feble, a banda que en orientacions nord aquesta setmana encara vam trobar algunes capes poc estables a aquesta banda oriental dels Pirineus. El butlletins d'allaus ja marquen 3 i 4 en orientacions nord.

A les sud, aquest dia ja es veia que la neu havia transformat.


Allau a la vessant NE del pic de la Mina i la piràmide del cim de la Valleta

Neu continua des del cotxe amb algun slalom a la baixada per enllaçar llengües de neu fins la carretera. Amb les nevades d'ara ja haurà canviat.

Bonica sortida que només li sobra les pistes per una banda, les pistes per un altra, i la carretera per sota.. vaja, un glop d'aire i no mirar-s'ho massa! circulars a dojo aprofitant la cubeta que formen el pic de la Mina i el pic de Font Negra. La vessant E i els seus corredors es veien molt estables, sense massa neu però suficient. En canvi la canal ampla que cau cap al Pas (O) tenia molta roca, massa, a la vista. Ull amb les nevades recents que taparan però també dissimularan els rocs!


(Foto:XaviG)








(Foto:XG)


(Foto:XG)





Activitatmoltbenfetaidesfetambelxaviginasilviajosepdebenvingudaprimavera!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Edu: perdona que t'ho diguem, però t'estem a punt de faltar al respecte... això teu comença a fer molta ràbia!!! (hehehe).
Nosaltres de gran volem ser com tu!!

Salut, Olga i David

edunz ha dit...

eo parella! i jo que cada dia vull ser més petit!!! això va com va.. però si...
ah, no m'en surto amb el .es, al blanc tot és més fàcil

bona estrena dels esquís...ja veureu

Xavi ha dit...

Bona sortideta! Sembla que amb la nevada d'avui s'allargarà una mica la temporada.
Fins a la propera!

edunz ha dit...

i tant!
i les webcams del piris fan goig... ja ho deixa el pagès amb qui cada matí faig el tallat.. i també diu que aquest abril ve aigua! això és com el patró de 2008, 09... els quins estudien el canvi climàtic apunten cap aquí. Així que els esquiadors-escaladors ens haurem de desdoblar!

Jaumegrimp ha dit...

El Pedrons amb l'aresteta final et deixa amb sensació d'haber fet quelcom més gran, un bon mirador.
A vigilar aquesta setmana que la neu transformi.

edunz ha dit...

ja ho dius bé Jaume, un cimet entrenyable que si no fos envoltat de tant de soroll tindria nom amb majúscules...

i tb ho dius bé, a la neu li falten un parell de dies tot i lo temptador del pastisset.. al web d'esquidemuntanya he penjat algunes imatges que valen la pena.. ja cauran al blog