Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

8 de set. 2012

Al Regne del savinot de Busa, 150m ED-Ae

***

Escalem aquesta molt bona via de Busa, de les millors que he escalat al massís. Oberta per en Pelut i cia en aquell temps que van deixar-hi unes quantes propostes, algunes de terribles. Aquesta està equipada com per apurar en lliure, o passar en artificial intercalant passos en lliure de 6a o algun A1 si portem quatre ferros a l'arnés. 


Nosaltres hem enllaçat els dos primers llargs sense massa problema. El nostre segon i tercer llarg ens han sortit en lliure, de segon! Bestials. El penúltim no l'hem tastat que el ruixat del cantó ja ens ha fet córrer i l'últim l'hem fet sota l'aigua.

La roca dels primers dos llargs s'ha de mirar bastant, però està sanejada. Dins la canal la cosa canvia i trobem roca molt bona, i no tant a trams. Busa és Busa. Amb les repeticions millorarà.



De material, si vas molt fort potser no et cal res, però nosaltres portavem el semàfor d'aliens i els càmalots .75, 1 i 2 i ens ha anat la mar de bé i no ens ha fet falta res més.

Ull! el plec de la paret fa que la canal entri a l'ombra a partir de mig matí... escales primer al sol els dos primers llargs i desrprés ja a l'ombra. Compte que en ple hivern podem quedar "pajaritus" 

L'accés és el mateix de la via Costo de Agosto i la via es troba a uns 100m a la dreta d'aquesta. El plec dels primers dos llargs és molt evident. El descens l'hem fet caminant pel Pla de Busa fins a recuperar la carretera i baixar a l'aparcament. De totes les alternatives, al final és la que més m'agrada i no és tan llarg com sembla (30').

Boniques imatges, del regne dels savinots. Quina manera de trobar el seu lloc enmig d'aquesta "verticualitat"






Activitatmoltbenfetaidesfetambl'ernestilestronadesdetardaquejahoremullentot