Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

19 d’abr. 2013

Tamariu, 230m V+/6a (Serra de St. Joan, Montanisell)

**

Enfilem a repetir aquesta bona via en el seu estil, d'escalada desequipada i segell Ballart. Passatges bonics, amb un quart llarg molt bo i roca des de molt bona a parar compte. Llargs molt llargs que ens deixaran anar per feina. Una proposa menys senzilla del que aparenta la topo amb aires d'aventura. Graus ajustats però no matadors. A l'últim li pugem un plus (/6a)

La via es troba uns 100m a l'esquerra de les populars Josep Mª Montfort i Dismi, al sector central de la serra (línia ben visible des de la pista).



Sobre els claus que demanen les topos originals, pensem que amb un C4 són del tot prescindibles pel que fa a l'L4, i que les R es poden muntar totes amb flotants. 

A l'alçada de l'R1 hi ha nius de voltors, i un d'ells amb la criatura ben vigilada per l'adult. Nosaltres ens ho vam trobar pujant, passant a uns 5m pel cantó del niu. Serà recomanable esperar a la tardor per repetir-la. I també recomanable muntar l'R1 a una sabina anterior, més còmode i lògic, tot i que llavors quedaran 60m d'escalada per l'L2 però amb un tram final fàcil on el pes de la corda no emprenyarà.

 
 






Escaladamoltbenfetaidesfetambl'axel a les portes d'una setmana d'estiu enmig d'una primavera que desborda

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Guapo el voltoret! molt bones fotos enhorabona!

Mingo ha dit...

Enhorabona,la via de les de veritat. Bufff els voltors a mi em passa una cosa així i no passo, em fotem molt respecte, potser la paraula més correcta es que em fan una mica de por. Les fotes molt guapes sobretot la de les primules i l'arbre.

edunz ha dit...

merci! bona escalada, on el grau no destaca tan com les sensacions que t'acompanyen. Això és quasi com obrir via :)
Les bèsties aquestes són la pera, allà, ben quieta tota l'estona i la teníem 3m per sobre a la vertical.. el segon llarg marxa de flanqueig, i llavors la vam veure amb la cria... a mi també em fan por, i més des de que es mengen vedells! (no és llegenda rural)

amb tanta aigua, aquest any està tot pujat de tò!