Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

8 d’ag. 2013

a la Raisam de l'Escolanet (Montserrat nord)

**


Aquesta escalada ja te unes setmanes, quan el cel es desplomava de cop sota una pluja de calamarsa, però tot deu continuar igual. Poc a afegir del que ja corre per la xarxa (aquí i aquí per ex.). Una via cent per cent cara nord, amb una visió des del peu de via gens atractiva, però que quan l'escales i negocies amb la roca no sempre excel.lent, descobreixes tirades ben bones i amb l'equipament just que et fa escalar, però sense ser exposada del tot en cap moment. Si més no fins on vam arribar, que una tronada que duiem al clatell ens va fer rapelar prudentment des del llarg d'abans del gran sostre (al final la tarda va continuar assolellada, ja se sap..). Així que ens queda escalar el finet inici de l'últim llarg.






De material duiem fins al C4 i aquest el vam col.locar al quart llarg, però prescindible. Fins al C3 prou recomanable. Els tascons els vam passejar. Un apunts; guardar-se l'alien blau pel tram de després dels claus de l'L2.

Ull! el tercer espit de l'L4 continua amb un estat lamentable. Recomanable pujar-hi amb espitador i substituïr-lo.

Bona ombra des de primera hora fins avançada la tarda.

Via oberta per en Joan Samsó i en RaimonTorné el 6/1999.






La secció més difícil del lliure del tercer llarg està a l'entrada de l'R




Escaladaquasimoltbenfetaidesfetambeljoan i les ganes de tornar-hi per enllestir-la.