Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

11 de set. 2013

Terra ferma, 130m 6b (Serra del Montroig)

**


Aquesta és una via austera de cap a cap tot i el semiequipament generós amb bolts que ho posen tot més fàcil. Que si s'escalés més sovint milloraria segurament. El traçat elegant i directa marca de la casa, sobre aquesta bona atalaia una mica oblidada del Montroig, fa la resta. Vegetada a trams, roca a controlar bastant sovint i també de més bona o "relaxing". I de molt bona, també n'hi ha.



A la topo s'hi endevina tot. Manca un pont de roca dibuixat al tercer llarg. Ull amb l'arrencada d'aquest llarg i el seu primer cordino.. una mica per fer bonic i quedant ben obligat i delicat.

De material, nosaltres als aliens i tascons li hem afegit els càmalots fins al 3 i ens ha anat la mar de bé. Amb tot, tascons prescindibles llavors.





L'accés és evident des de la pista que arrenca al pantà de St. Llorenç de Montgai. La seguirem fins a situar-nos a la base dreta de la paret, quan flanquegem a esquerres en diagonal quan ens sembli fins a trobar la canal i el diedre d'entrada (40'). El descens el fem seguint la fresa marcada cap a l'est fins al coll del refugi del Buho i avall! (30')


La via ressegueix l'esperó del bell mig més evident


EscaladamoltbenfetaidesfetambelMarc a la diada d'aquest petit país, i una terra ben ferma!