Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

2 de gen. 2014

Montoroio, 2,871m BES2/3 (Vall Fosca)

**
i una línia, directa de la serra Tancada, que s'endevina

Clàssic itinerari des del pantà de Sallente (1.700m). La neu comença al pla d'Estallposí (1.500m) però la carretera és neta fins al telefèric. Bona sortida en orientació O que conserva amb molt bones condicions la neu pols i redueix el risc amb les nevades ventades de NO i SO d'aquests dies. Crosta a les vessants assolellades.

 Amb el pic de l'Espada al fons.. i el seu curiós ascens pel Pla de la Serra


Només a la part baixa trobem una crosta que alhora de baixar ja està quasi tota transformada. Per la resta, neu pols un pel pesada però tres delícies en general. Els darrers 150m de desnivell fins al cim estan ventats però resseguint passadissos de neu arribem quasi fins a dalt.

L'ascenció l'amanim fent pausats la volta per tota la olla resseguint el Serrat del Bony de Cornera que ens recorda que no hi ha pas cap al nord. Per tant, si des de Sallente volem dirigir-nos cap al Peguera, per exemple, ens caldrà flanquejar a l'alçada de l'estany Gento.



Aquesta és un sortida senzilla, excepte pels primers 250m que arrenquen ben drets ... aquest dia la neu es deixa esquiar molt bé, però altres vegades ja ens ha demanat deixar-ho estar per neus massa gelades.

Trobem les neus ben estables. Algunes pales molt carregades, amb més d'un metre de neu recent.. però sense capes intermitges. La pujada de temperatures i el cel ennuvolat puja la cota de la neu crosta que la fa extensiva també a les obagues.

Preciós mirador, que aquest dia de núvols alts ens regala unes imatges de temps aturat. De les que queden retingudes. 

 El Monteixo, i tota la olla de pales que cauen també a plom i que s'hauran d'esquiar, sobre el poble de Tor





MoltbonesquiadamoltbenfetaidesfetamblaMariael30dedesdel13,.. entre cels i sols, que cauen a plom, de tan grans que son.