Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

16 de juny 2014

a la Desobediència i revolució de la punta Miladones (Montgrí)

**


Escalem aquesta bona proposta caiguda sobre la mar blava d'horitzó enllà que s'endú la mirada... topo de quan l'obertura per en fort d'en Grau i companys acompanyants aquí i informació completa de les vies del lloc aquí. Un racó només escalat per l'Anglada-Cerdà fa un munt d'anys, i que des de la seva redescoberta, ha estat farcit de vies pels osonencs, molt ben conservant l'escalada d'autoprotecció allà on la roca ho ha posat fàcil!




Foto esquerra, ubicats a la terrassa de l'R0.


Aquesta via en concret només té un bolt de progressió i en un punt on van decidir girar a dretes descaradament en un canvi de traçat.. quan hi ets ja ho sembla així. Per la resta, ponts de roca, i algun clau,.. i algun altre original de la topo que ha volat lliure. Bon itinerari amb tres bons llargs llargs, que ens menaran al punt més alt de la punta. Fixar-se bé amb l'inici de la via de la topo original, més avall del que marca la foto de les paret amb les vies. Pont de roca visible ben amunt sota el niu de la primera reunió. De material, hem passat amb el que marca la topo i tan bé: tascons (joc discret) aliens i camàlots fins al 3.







L'accés aquest dia el fem per terra, aprofitant que la pista que mena a la zona militar de punta Milà encara és oberta.. queda tancada a l'estiu i afegeix 45' de caminada calorada, als 30' bons garrics per la tímida fresa que ens porta a la punta Miladones si prenem el camí que surt de la pista que mena a l'Estartit (el croquis del blog del nenivan val ben la pena portar-lo al damunt). En definitiva, una aproximació i tornada conveniada per mar, arrodonirà la visita al lloc d'aquesta no molt llarga escalada, que ara amb el bon ràpel al nord de la paret permet més d'una via al dia. 

Ombra a partir de mig matí.I aquesta via al girar l'esperó, queda ben protegida del vent del sud, i en canvi ben exposada al vent del nord. A tenir en compte que aquí un dia de mala mar pot afegir una bona dosi d'aventura!





escaladasobrelamarmoltbenfetaidesfetambelSamu,... aire d'un estiu que ja ha benarribat!

2 comentaris:

laura pi ha dit...

Sembla que vareu sortir prou satisfets en la vostre primera visita, si es va una mica per feina tal i com hem deixat ara els rapels es factible amortitzar el viatge i fer un parell de vies. Aixo si..., a part de l'Anglada-Guillamon que esta com la vam obrir fa mig segle (neta del tot). Les altres vies tenen el segell "Osonaclimbing", vies amb caràcter i nomes l'equipament imprescindible per linies d'una lògica aplastant. A algunes de les teves fotos es pot apreciar la feina aperturista que tenen per endavant les properes generacions sobre el mediterrani.
Bones escalades!

edunz ha dit...

bonica escalada! molt maco trobar aquest testimoni d'escalada neta, .. ara, el ritme oberturista no se si deixarà marge per les noves generacions, però de ben segur, l'escalada neta si permetrà sentir les escalades com foren trobades! (o quasi)