***
....fiuuuu. Quan la mirada escombra la serra nord del Cadí des de l'altra costat de la vall ceretana, i es deixar anar la imaginació de línies per tot aquí i allà, .. una llengua d'allaus mossega el bosc fins ben bé el capdavall del barranc, i l'atura. I l'esquiem.
Enfilem des d'Estana fins al prat del Cadí on ja calcem i d'allà cap al coll del Ticó amb esquís als peus fins a encarar l'ascens de la canal Oriental del Ticó (algun tram de 45º i sortida vertical senzilla).
Un cop al capdament, perdent algo de cota passem per la sortida de la canal de Llítzer i enfilem cap al puig de Canal Baridana, el cim més alt de la serra del Cadí, talaia que captiva. Pells i avall! per remuntar en un no res i posar-nos al capdamunt de la canal Occidental del Ticó; senzilla, oberta, amb un parell d'estretaments entre ressalts i de fins a 45º com a màxim. I que es troba a la vertical de l'allargassada llengua blanca fins a quasi mil metres més avall... descensos, que hi són.
Entaforats al fons del torrent, tocarà posar esquis a l'esquena i remuntar pel bosc fins a trobar el camí de baixada a Estana. Si l'encertem bé seran nomès un centenar de metres de desnivell prou senzills sortint per sota del collet Roig, però això ja dependrà de les condicions de cada any i el nas per trobar el pas. També es pot seguir avall i trobar el camí que ve del Quer Foradat.
Aquest cop, agafades a l'hora, neus primaveres al punt i encara pols als llocs més obacs.. Ull que ja fa uns dies d'això, abans dels ruixats de tarda que ja van remullar-ho tot a totes les cotes.
Fantàsticaesquiadamoltbenfetaidesfeta, i trobada, i compartida, ambelGuille, i l'afany de (re)descobertes ... amanidíssim dinar a cal Basté amb coneguts que es troben que no té desperdici
Quina triomfada de temporada t'estàs pegant!!!!
ResponEliminaSalut!
David
hiverns de feia temps! llàstima de l'excés de calor del març que va cremar les sud i les calorades d'aquests dies d'abril que ha cremat les nord! amb tot, un gustàs!
ResponEliminaLa floreta que apareix quan marxa la neu i que es veu en la foto de Prat de cadí é el safrà bord.
ResponEliminasiii, el conec, el "bord" és ben bé per diferenciar-ne l'espècie. Aquest moment del prat, amb la seva fràgil bellesa sobresortint enseguida que el blanc es retira feta estora carmesí és únic!
ResponElimina