Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

18 de febr. 2019

a la Racons (Lord), Take this waltz i Puny alçat al vent (Riu Lacó)

***


Repetim aquest trio de vies obertes en solitari l'any passat i aprofitem per ajustar-hi el grau a les topos.

La Racons, perduda en una bona raconada, recorrent un pany ben visible pujant a la Llosa que no tenia cap via oberta. Fantàstica fissura que retalla quasi tota la paret i escala el primer llarg, i un segon de sortia molt àeria i menys difícil del que sembla, seguint el díedre, amb roca més variable (i sanejada). Camí d'ascens i descens ben fresat i fitat.




A la Take this waltz entrem per la variant de la placa, molt millor que el diedre original. De fet, la fem en quatre llargs.. assaborint. I aprofitem per rebaixar un plus els graus. Com l'anterior, bona diferència un cop tot més sanejat! Bona línia per combinar amb la resta del lloc.





La Puny alçat al vent (cada dia més alçat, ara tb contra el feixisme desbocat) té el bon al.licient que aquesta si aconsegueix passar amb cap expansió de progressió (les altres dues, una). Bona línia que semblava que no hi fós, amb un inici de fissura fina i final de fissura ample que prou valen la pena. 



EscaladesmoltbenfetesamblaMartail'Edu, .. tardes que ja són de primavera!