Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

31 d’ag. 2024

Prét à Porter, 140m 6a (Canalda)

 **

Fem repe de la Prét à Pórter, la primer via que recórrer la roca sencera de Canalda a la seva dreta, dels prolífics mestres de la vertical del lloc Ricard Darder i Armand Ballart. De treure's el barret o la gorra.

Via amb DO, com diu la ressenya d'en Xuxe, obligada de cap a peus. Es pot afegir "expo" per les caigudes repiseres típiques del lloc, sobretot el segon 6a de l'L1. I, "amb tot, no és lletja" !

Els espits estan ben rovellats, els hi cal un canvi, i això afegeix compromís. La primera reunió si la volem reforçar heu de busca uns forats més amunt de la reunió a la dreta. 

Podeu afegir al cintu els aliens i càmalots fins el C1 també per reforçar les 6 cintes i tascons que proposen (!). El segon llarg fa 35m aprox., potser 40, sense més. Algun 6a està ben ajustat de grau.

Canaldaquenamora i et posa a lloc sempre. Xapó per l'Aniol que la crospeix sencera.

28 d’ag. 2024

Pronòstic Reservat, 80m V+A1 (6b+Ae), Riu Lacó

 **

Escalem aquesta bonica via de Riu Lacó benbenoberta per en Xuxe i en Marià, al pany curt, a la dreta de les que han vingut desrpés Take this waltz i a l'esquerra de l'Alpinistes de secà (de les últimes obertures de l'Axel, bona també). Escalada variada, amb trams de roca sputnik i altres més alpins de mirar-s'ho (al primer llarg sobretot). Curta i alhora surts ben satisfet. 

Respecte la topo original, el primer A1 l'encadenem en lliure i deu ser 6b, + potser. El segon llarg de 6a, ja s'ha repetit en lliurea. El tercer nosaltres posem dos universals petits, amb un és suficient, només a l'inici per arribar al primer bolt. S'ha passat sembla també sense clavar, a nosaltres ens agafava el fosc i vam anar per feina. Si vam usar en dues ocasions el gantxo en aquest darrer llarg, com indica la topo original. Més els aliens i camàlots fins el C2. 



Bona! escaladamoltbenfetambl'EduielXavi, i un ruixat pel mig 

7 d’ag. 2024

NoVaViA! Casa els pares, 100m 6a+ (Riu Lacó)

 ***

Bonica via amb roca i traçat ben noble, no deixant escapar una bona placa lleugerament fissurada a la dreta del Cant del gamaús i gaudint, després d'un flanqueig de tràmit a peu, del bon pany superior. Roca de luxe, amb passos ben bonics i amb només dos claus i alguns ponts de roca agraïda que la deixen molt ben equipada.

La via arrenca 5m a la dreta del CdG i s'acompanyen molt bé. Cal trobar l'emplaçament d'un alien verd per "caçar" el primer pont de roca, lleugerament a l'esquerra de la seva vertical. A dalt n'escala el pany perfecte a l'esquerra de l'Allarga't tascó, i quan volen compartir sortida aquesta troba el seu lloc fent la cullera per l'esquerra amb uns darrers passos fàcils i aeris, per acabar compartint reunió. Via similar al CdG amb una escalada més de "placa".


..tes nit.. 

Racons i llegats, afortunats, que romanen sempre a dins