Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

28 de set. 2008

Alkaid, 165m A16a (Cap del Ras, Montsec)

Aprofitem la visita al Montsec per tancar el cap de setmana amb un parell de vies al Cap del Ras. L'Alkaid és un bonic itinerari, dels poc repetits però que prou val la pena. N'adjunto topo i la trobarem just a l'esquerra de la repetida Redrum (farem servir el mateix accés, en un aparcament evident - fita - a la vertical de les vies).

Té una mica de tot, un primer llarg d'artificial amb una entrada on farem un pas d'espatlla o penjant-nos d'un alien gris, un segon llarg, l'únic desequipat, on només trobarem dos claus sota el sostre al tram del flanqueig (nosaltres ens els vam saltar), el tercer i quart que vam enlleçar seguint la topo del llibre de Montsec Oeste però que val més la pena fer-los per separat per gaudir-los millor, i un darrer d'escalada d'adherència també ben maca.


Croquis de la Alkaid

El descens el fem per la feixa, que ens deixarà una mica separats de l'aparcament del cotxe. Una altre opció serà utilitzar els ràpels d'alguna de les vies que ens trobem a la feixa i que coneguem.

Activitat feta amb en Marc Busquets el 21/09/08

2 comentaris:

Mingo ha dit...

Enhorabona Edunz.
La Alkaid em sembla que es fa poquissim, i mira que és maca. Per cert no recordo cap pas d'esquena el que si recordo és un spit que te'l estalvia, el segon llarg quin ambientas, en fi jo és que és una de les vies que em van agradar de la paret llàstima que no arribi a dalt.
Salut i fins la propera.

edunz ha dit...

bones Mingo!
un bona via una mica oblidada. I
tens raó en que és una llàstima que no arriba a dalt, és molt disconitnuo però ha de ser maco igualment, saps? vam estar a punt de tirar-li!
al llibre parla de que s'ha de fer un pas d'esquena per xapar el primer buril de la via, una mica alt. En tot cas penjant-te d'un alien gris a una fissura a sota s'hi arriba molt bé.

bonica via, amb una mica de tot. I la baberessa del tram central molt i molt xula

records!