Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

19 de març 2009

Carnestoltes, 75m A1V+ (Font Ferrera, Solsonès)

**
Al pas de V+ de l'L1 (Foto:EduPlana)

Gaudim d'aquesta bona proposta de la paret de la Bruixa al sempre acollidor racó de Font Ferrera, sense grans parets, amb roca sempre peculiar d'aquesta que desperta al conversa amb la paret, però d'una harmonia que no hi entent de frivolitats.


Topo de la via i a l'aèria sortida de l'L3 (Foto:Josep Mª Cases)

Si a sobre es gaudeix dels detalls i descripcions de l'oberturista, el tema queda rodó. Uns altres tems, i una altra concepció del repte i l'aventura.


Tram d'A1 i escalant a l'L1 (Foto:EP)

L'itinerari és rabiósament clàssic trobant sempre el terreny més evident, amb un primer llarg de caràcter alpí on caldrà aplicar-se i un final de via amb més autoprotecció on podrem relaxar-nos entre el cant dels ocells i la serenó de les llums de la tarda pentinant la vall que es perd a l'horitzó, allà mateix on s'amaga el sol, agraït d'haver farcit de llums i colors la poesia que desperta el paisatge.

i au, a seguir deliverant entre petits mestres i follets del bosc que sempre hi són....


Final del primer llarg amb la paret d'Oden al fons i escalant l'L3 (Foto:EP i JMC)

Activitat feta el 18/03/09 amb en Josep Mª Cases

6 comentaris:

Darderet ha dit...

Que content estic de veure en Xuxe en acció!! Trobem a faltar les seves exploracions solsonenques.
M'ha recordat que li he de donar una foto molt maca seva escalant a la xemeneia inicial de la "Maneras de vivir" a Busa!

edunz ha dit...

un luxe se'ns dubte! al seu ritme, per aquest petit gran home no deixa d'obrir vies! la darrera, l'aresta dels piteus, per allà al santuari de Lord...
ja us proposaré una data i podem trobar-nos un cap de setmana a Canalda, ara que el sol ja escalfa de valent
salut!

Anònim ha dit...

parlant de canalda,algu hem pot dir quina via es la que esta ,just als rappels de la canal de la esquerra,bem anar a fer la dinastia i no teniem el cap per a l ultim llarg i bem sortir pels rappels,i sorpresa a l ultim rappel amb una ristra de parabolts que feient unes ziga zaga mes rares,salud i aveure si coincidim.

edunz ha dit...

bones Aniol, primera notícia.. el parabolts seguien la línia de ràpels o anaven pel pany de la dreta? (mirant la paret) mira que per allà en tenim una de mirada.. avui hem fet la Falcon, vaya viot, buf!

Anònim ha dit...

els parabolts anaven fent eses entre la vertical de la canal i la pared de la dreta,i baixant espetegabes de frente amb la reunio,i si que es un viot,la bem fer amb el Fleki fa un parell de anys i jo encara tremolo,i aixo que anava de segon.

edunz ha dit...

em sembla que avui corrien per allà acabant la via de la gran arcada...

una gran via, quins mestres!