Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

27 de maig 2013

A l'Esperó de les colobres (Ager)

**

Molt bon escalada d'aquesta clàssica d'Àger oberta l'any 1993 per F. Albesa, J. Rigol i T. Casas. Amb l'equipament just i als passos més díficils i la resta d'equipar-se al gust. Bonic traçat buscant la lògica del pany, que aconsegueix dissimular l'única feixa que travessa sense comptar la del primer llarg. 


Actualitzo la topo sobre un bonic croquis del CMAYUD amb el material que hi hem trobat, .. alguns claus es perden pel camí, i l'espit de l'L3 que no estava marcat però alguna topo antiga si que el marca, vaja, ni idea si s'ha afegit després, no es veia nou. Ull aquí no confondre's a dretes amb un espit nou de la Bin pir dir, sius-plau, tot i que també es pot escalar per allà per continuar amb el llarg. El material comença a envellir però està prou bé.



Sobre els graus, ... a l'AO de l'L6 li posen des de 6a fins a 6b... potser això segon. I l'inici de l'últiim llarg és A1, no AO. Sobre aquest últim llarg, nosaltres l'hem escalat per una fissura uns 4m a l'esquerra un cop xapat el clau després de la placa, però sembla que també s'escala recta amunt un cop xapat aquest clau. En tot cas, a la fissu de dits, no hi ha els claus que marca la topo... a no ser que estiguin recta amunt que és possible (?, no els hem vist i sense claus no sembla fàcil de protegir tot i que tampoc difícil d'escalar).



De material, hem passat amb el els aliens, jo discret de tascons i els friends fins al C2. De grau obligat V+A1 els sis primers llargs i fins a 6a (1pas) a l'últim. 

Bona via, de les que podria haver-nes més al lloc..



 
Escaladamoltbenfetaidesfetamblamireia i un aire que talla l'alè i refresca la punta del nas quan la cosa hauria de començar a escalfar de valent

7 comentaris:

Núria G. ha dit...

Ostres Edu! jo aquesta tmb la tinc clixada! aquest dissabte anem cap allà a veure que tal! quasi coincidim! te molt bona pinta! li tinc unes ganes... :)

edunz ha dit...

Núria! aquesta t'agradarà, bona via! i la difultat màxima són passos puntuals i x la resta els flotants entre al gust.. compte si bufa de NW com aquests dies que com a bon esperó a la part de dalt hi enxufen el ventilador :) avere si coincidim!

neskalatzaileak ha dit...

Aupa Edu, vemos que sigues con tu combinado roca-nieve en este verano helador. Gracias por estas piadas tan probechosas para nosotras. muxus y nos vemos en la tapia

edunz ha dit...

neskas! esta es una buena vía, a tenerla en la agenda para vuestras siempre fructíferas visitas! nos vemos? mando mail..

edunz ha dit...

em passen info actualitzada i sembla que hi ha dos claus reposats a l'inici de l'L6
merci per la info!

sandrix i salva ha dit...

Hola! També falta un clau en el segon llarg, just després de la sabina, en marqueu dos i n'hi ha un i ens ha costat un colló superar el pas, tant q en la R2 hem decidit baixar. Un c4 o c5 deu facilitar força. Tampoc hem vist el clau del primer llarg.

edunz ha dit...

carai, doncs si que es van perden claus! merci per la info, per a propers repetidors ja potser caldrà recomanar portar martell per si de cas, o reposar-los directament!