Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

24 de febr. 2015

A la Destroyer i la Krak-Tak (Montroig)

**


Recuperem el gust per la clàssica amb aquesta bon doblet, d'escalades amb el segell de la terra ferma, i que marquen distàncies amb els temps i propostes que corren també al lloc. Bon parell de vies no molt llargues i prou ràpides d'escalar.



La Destroyer segueix una línia prou lògica i en destaca el tercer llarg, un fissura placa de roca excel·lent.lent. En aquest llarg veiem en aquesta piulada que va saltar el segon clau. Ara es passa bé igualment amb els micros. Bona escalada, amb el grau de 6b ben posat, que només dóna sensació de més perquè a voltes hi ha "aire" entre les xapes. El darrer llarg l'hem escalat recta vertical i queda prou maco sobre el IV+ clàssic del lloc. A la dreta hi ha un projecte en curs del Marmo i cia., que pel que sembla ha sortit també de qualitat. Roca en conjunt molt bona excepte algun curt tram. Sageta al peu de via





Topo de la bona nova guia d'escalades al Montroig (J.Marmolejo i Joan Escuer), on s'hi nota que s'ha fet un esforç per homogeneitzar graduacions sense perdre el punt clàssic.


Aprofitant el còmode descens a peu per la canal que separa els dos panys i que s'ha obert per entaforar quatre esportives per allà, i en un moment tornem a ser a la base per escalar la Krak-Tak (J. Cauvet i J. Terraza, 12/1992). Gust de via resseguint un diedre de dalt a baix, on només trobarem equipades i no cal més, les reunions. En comparació, el 6a de l'últim llarg que marca la topo del llibre no és molt diferent dels V+ del segon llarg, En conjunt tota la via sobre el V/V+ clàssic del lloc, ferros i amunt. Roca a controlar en algun tram i molt bona a la resta. Ull amb el bloc sospitós del tercer llarg, realment sospitós.. es pot flanquejar per sota a esquerres per ni tocar-lo. TAK a la roca al peu de via.




Per les dues vies de material anàvem amb el mateix; aliens i càmalots fins al 4 i alguns tascons opcionals. Els 2 claus opcionals que marca la guia per la Destroyer ho són del tot. Tanmateix, pujar i deixar un pla on hi era, ho posarà més fàcil.



Luxe de Montroig resguardats del vent, ... escalades que traspuen essència i que durin.





ActivitatmoltbenfetaidesfetambelJordi el dia que el vent s'ho enduia tot

4 comentaris:

Anònim ha dit...

El bloc suspitos de la KRAK TAK esta homologat i encara que no ho sembli es de fiar.

LO PÈPEGALL

jordimarmo ha dit...

Felicitaks pel doblet!

Mingo ha dit...

Enhorabona Edu. Entro poc en els blogs, perquè no escalo el que m'agradaria per problemes mecànics amb el maluc, suposo que és el peatge del pas del temps, ara la il·lusió per fer coses tan absurdes com pujar a sobre de les pedres continua intacta.

edunz ha dit...

doncs per molt homologat que estigui quan ets allà hi passes de puntetes fet un gallina! sabent dels armaris que cauen del Montroig a plom, fa respecte..

un bon doblet! d'estil i concepció... la vostra també molt bona pinta!

Merci Mingo, sempre ens podem adaptar a allò què podem fer i seguir gaudint de tot el que porta l'escalada, més enllà de la via i el grau..