Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

6 de març 2017

al Pic de les Valletes (Cerdanya)

***


Aquest hivern com continuï així serà d'aquells que abans que acabi ja el trobarem a faltar, .. quines neus! ara gaudint d'unes primaveres al punt, ara una pols tres delícies, i tot en pocs dies de diferència, o fins i tot al mateix dia segons orientacions. Aquest cop la buscada era la cremeta sobre un dels bons descensos ceretans a tenir en compte, a la sud de les Valletes. L'únic ingredient pujat de to era el vent que no ventet de nord, i es que aquest coll O del cim fa ben bé de passadís; tota aquesta carena és el pas del vent al lloc, i aquí no quedes protegit del tot amb la porta tan a prop. Segurament a la veïna sud de la Fontfreda fa més de muralla paravent.  





La nord del cim de les Valletes i al fons, les curtes i interessants canals S del pic de la Mina


Puntuals les previsions, s'atura la ventolera al mig dia, i s'arrodoneix el descens banyat en blau i blanc intens. Diasolradiant!






Ben bones condicions a la vall de Campcardós amb neu a pocs metres de l'aparcament i farcida fins al capdamunt. L'únic punt compromès, l'enllaç des del fons de vall fins a l'inici de la cubeta, aquest dia es deixa foquejar de pujada i esquiar de baixada, però justeja. La pendent tan orientada a sud la penalitza, a tenir en compte malgrat la darrera nevada.





L'enllaç del fons de vall amb la cubeta, que ja justeja.. i finaldefesta amb aquell punt d'autenticitat que transmet la Cerdanya ara francesa..

Benbonaesquiadad'aquestesqueacabesite'nsurtendenovespertornar-hi, pendents que queden pendents... el passat 25feb