Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

8 de maig 2017

als Clots de la Menera (circ d'Engaït, Grau Roig), Andorra

***


A aquesta raconada no li falta de res quan les pistes tanquen, els circs i cubetes fàcils d'enllaçar donen moltes opcions circulars, ràpides, i que arrodoneixen la jornada. Fins i tot la ferralla de la pista queda oblidava. L'única cosa que costa treure's del damunt és l'improperi persistent de les motos de neu remenant-ho tot.. una llàstima, Andorra és diferent.





Enfilem cap a la cubeta que tanquen el pic Negre d'Envalira i el pic d'Engaït.. fem cim al pic de la Portella d'Engaït i baixem una trempada i estètica canal nord (50º a un tram a dalt). Gaudint de la pols encara seca a les nord i nord est, malgrat parant compte a les entrades de les canals ventades. 








Tornem a posar pells i passada la portella de nou enfilem cap al pic d'Engaït, el fem i baixem cap a la portella de Joan Antoni. D'allà fem el cim que queda davant i ja si, gaudim de la bona baixada cap al circ de Colells i tornem lliscant fins a l'aparcament. 






D'aquesta sortida fa una setmana i poc, encara sota un blanc netíssim de la nevada de 30-40cm de dos dies abans... a aquesta banda, la neu aguanta prou.










Esquiadatardanaiencarafredad'hivern, moltbenfetaidesetamblaSandra... i noves propostes entre cella i cella que esdevindran