Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

14 de maig 2023

vIaNoVa! Mahatma, 100m 6b (Cambrils)

 ***

Després d'una bona fartada a Ca l'Agustí i amb la sedosa llum de la tarda tot marxant a llevant, passades unes corbes apareix imponent un tòtem aïllat retallat per una fissura-diedre de cap a peus, d'irresistibles formes que es deformen. 


Primer fou la paret i els colors de tarda. Després fou el camí de bast preciós que passa pel peu de paret. Podar-lo i repassar-lo, i trobar el pas fins al peu de paret, on caure motivat del tot per la muralla. Visites diverses, entre temps trobats. Sol de tardes. Fantàstica troballa i via de descoberta de la paret. Finalment, i per arrodonir-ho, la feixa diagonal es passa bé a peu i fa d'itinerari de baixada.


Escalada arrogant, vertical i desplomada des del primer moment, aire entre les cames. Calcari sorprenent de forats i cantells picants, roca abrasiva i puntuals blocs inestables que van demanar passar amb el bolt de torn. I algún bon tros va caure avall després (l'entrada a l'R2 és un bloc gegantí encastat, d'aquí el bolt a la placa). Fissura generosa que es deixa equipar amb flotants al gust. Via d'escalada clàssica. I el millor, en la primera repe l'escalem tota en lliure, fabulós! 

Fantàstica via. Agraït per tant.


Escaladamoltbenfetaidesfeta.. d'aquelles escalades que corren per dins. I amb un bon cop de mà rovell de l'ou.  


tes..nit