Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

6 de jul. 2024

(micro)vIeSnOvEs! Pèsol negre i Ous estrellats, 25m 6a (Riu Lacó) Kalimnos 15m 6c (Pont d'Orrit)

 ***

Trio de mini-vies volent recórrer unes boniques fissures, les primeres a un petitíssim contrafort quan la roca ja vol entrar a la terra a Riu Lacó, i la tercera al Pont d'Orrit amb l'aigua als peus, i amb roca sorprenent. 

A la Pèsol negre ens farà falta fins al C4 i si portem el C5 també el posarem. A l'Ous estrellats opcional doblar un C1 i 2 i millor guardar-se el 0.75 pel pas de 6a al tram final de la fissura.



Ràpel muntat al capdamunt amb un parell de bolts i mosquetons. Roca molt bona excepte el curiós inici de "guix" i un camp de macroblocs que cal atrevessar. El pany és a 2' seguint el GR avall un cop aparcats a la corba abans de la forta pujada que mena a l'ermita. 

La Kalymnos escala un mooolt petit mur amb xorreres que en seguida ressegueix un diedre penjat de blocs encastats. C5 imprescindible i ens farà falta una bona empenta del company per a arribar a col.locar el C5 i assegurar el pas! Oberta en A1+ i escalada en lliure de segon, grau per confirmar. Rapelarem des d'un bon pi.


Curtes i xules!