Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

29 de nov. 2007

La Cosa Nostra, 175m 6a+ A1e (Roca dels Arcs, Vilanova de Meià)


Montserrat.. com una illa, navega sense rumb per un mar de núvols... (Foto:EduPlana)
.
Aterrem a Vilanova de Meià rebotats de la boira que s'ha instalat al Montroig,... anem tard, i busquem alguna cosa una mica inèdita, una mica clàssica, i ràpida.... i ens trobem aquesta via, a l'esquerra de la Rampas Invertidas, a l'esquerra de tot de la Roca dels Arcs.
.


Topo de la via i pas clau de l'L1 (travesia fina) que vam protegir amb 2 aliens (Foto:EduPlana)


Bonica via, on caldrà anar llegint els passos seguint la lògica de les vies obertes des de baix. El pas clau del primer llarg és el més exigent i obligat de la via. Roca vilanoviana excel.lent (especialment l'L2 i L3, amb alguns trams que recorden al corall de Canalda) excepte trams de l'últim llarg.
.
Pràcticament equipada amb spits (de color vermell), de material ens aniran bé els aliens i/o tascons (al gust), i un friend del 3 o 4 per la sortida del A1e de l'L2 (ajuda al de segon a recuperar l'estrep). Els ferros els farem servir sobretot pel pas clau de L1 (6a expo i de protecció forçada) i a l'L4 (fàcil, només hi ha 2 spis). Totes les Rs amb expansions excepte l'última (alzina, boix,.. al gust).

L'accés és l'habitual de la Roca dels Arcs. El peu de via es troba sota un gran arc que marxa a la dreta (veurem els spits vermells). El descens el fem cap a l'esquerra pel camí normal. La via també es pot rapelar (muntats per a cordes dobles).

Activitat feta el 25/11/07 amb en Lluís Parcerisa.


Escalada tècnica primer i atlètica després del tercer llarg i sortida de l'L4 (Foto:EduPlana)


L'Ernest, el Raul i l'Axel escalant la Rampas invertidas (Foto:EduPlana)


El sempre captivador Pilar del Segre, terreny d'escalada artificial (Foto:EduPlana)