Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

21 de nov. 2007

Somni Pirata, 220m 6b (Canalda, Solsonès)

Canalda enamora.....


"elegant ruta, descobrireu un petit tresor si us decidiu a navegar per aquestes aigües coral.lines..." (Cases, JM. 2006. Solsonès. Guia d'escalades). (Foto:MiquelSabadell)

Via preciosa, exigent, amb compromís i amb trams exposats. L'equipament a base de burils i claus demana concentració, comunicació subtil, escalar sense preses, gaudint de cada detall de la roca que no ens deixarà indiferents. Escalada intuïtiva, buscant les debilitats de la paret, flanquejant ara a l'esquerra, ara a la dreta. Corall impressionant d'adherència brutal ...Canalda enamora.


La via està equipada (burils en bon estat i claus, R amb spits i algun bolt). Nosaltres només vam col.locar un alien groc per protegir la panxa inicial del tercer llarg. Compte amb el xapatxe del tercer buril del tercer llarg. Roca excel.lent excepte trams puntuals de l'L2, L4 i L6.

L'aproximació és evident des de la carretera (deixarem al cotxe a la vertical de la gran cascada grisa de la paret). Dos burils ens marquen l'inici de la via (a l'esquerra arrenca la Funció Delta). El descens el farem a peu (cap a l'oest) o pel sistema de rapels que baixa per la cascada (des de l'última R veurem una marca vermella uns 50m a l'est).

Activitat feta el 16/11/07 amb Miquel Sabadell


Escalant el primer llarg de la Funció Delta (Foto:EduPlana i MiquelSabadell)


Escalant el segon i tercer llarg (Foto:MiquelSabadell i EduPlana)


Flanqueig del tercer llarg i superant el pas de 6b (Foto:EduPlana i MiquelSabadell)


Panxa d'entrada del 5è llarg i llums i ombres des del tram final del llarg (Foto:EduPlana)


Escalant el 5è llarg (Foto:MiquelSabadell)


L'escalada i els seus moments (Foto:EduPlana)


el viatge continua.... i la lluna que despunta... de què estaran parlant amb Montserrat? (Foto:MiquelSabadell i EduPlana)

4 comentaris:

Miquel Sabadell ha dit...

Ja veus amb Canalda...tenim de fer altres per la zona,eh! guapa la foto de la lluna no havia pensat en penjarla...

edunz ha dit...

fijo miquel! i jo m'he oblidat d'afegir al text que era la teva inauguració a la paret, el que té molt i molt de mèrit! ... que t'ho diguin els canalderus....

lux ha dit...

eiii edu!!!
Salutacions!!!

Molt xula la canalda .. una asignatura pendent..precisament la fills del vent que tens per aqui ressenyada ;-)))
Aquesta setmana amb tant canaldablog ho hem recordat molt. hi tornarem!

Molt xules les fotos , la de Montserrat i la lluna espectacular!!!

edunz ha dit...

si si, ja veus, màgia fins al final.... i ja ho saps, si puges per aquí t'acompanyo en qualsevol de les altres vies per anar començant.. que canalda és ben especial!