Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

25 de set. 2008

Autopista al infierno, 90m 6c (St. Llorenç de Montgai)



La Paret de l'Ós i l'itinerari de la via en groc. A banda i banda, dos altres bones propostes, l'Esperó Sud i la Quimèrica Laxitud (Foto:EP)

Bona via de la Paret de l'Ós, amb tirades mantingudes de "sestogrado", i una dificultat obligada de 6a o 6a+. 3 o 4 tirades (més recomanable si no anem molt sobrats de grau). Escalada bastant tècnica amb passos atlètics aïllats. Equipada amb espits (algun buril vell) i R rapelables (posible amb corda simple de 60m). Algun tram aïllat amb algo de molsa.

De material passem amb 14 cintes i un estrep per marranejar algun pas més peleon del que marca la topo (com el segon desplom del primer llarg, si més no si vols fer el pas recte).

La via no és tan ràpida com sembla, i gens tumbada com aparenta des de baix. Ideal per combinar amb altres de la paret o aprofitant el lloc de pas del sempre fantàstic St. Llorenç de Montgai.


Itinerari, i la topo de la via d'onaclimb

Primera de les vies d'un llarg finde feta a correcuita amb en Marc Busquets el 19/09/08

3 comentaris:

Mingo ha dit...

Enhorabona per l'activitat. Mira que el nom està ben trobat, tan negre com l'infern.
Salut

edunz ha dit...

merci Mingo! hi ha trams que la molsa emprenya, però és bastant puntual. Curta, però intensa escalada sobre la peculiar roca de St.Llorenç que quan t'hi has fet una mica es disfruta tant!

edunz ha dit...

em diuen que s'ha reequipat amb bolts, afegint alguna peça a algun 'aleje' i recolocant-ne algun que altre.. i que obliga menys. Una atlra que es perd pel camí!