Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

2 de set. 2008

Diòptria-Paqua, 210m 6a+Ae (Canalda, Solsonès)



Escalant el quart llarg. Foto d'arxiu (col. Josep Mª Cases)

Adjunto topo de la Diòptria que surt per l'últim llarg de la via de Pasqua. Una altra perla de Canalda, escalda sempre amb compromís, que va sortejant grans desploms amb passos d'artificial equipat o lliure atlètic. Equipada, però amb passatges de grau obligat on no és permès caure. On toca mantenir el diàleg. Via recomenada.

A més, és d'aquestes escalades que et permeten tastar les vies realment difícils de Canalda, amb un darrer llarg de la via de Pasqua on, canvien els oberturistes (Ballart i Darder dixit), canvia l'escalada.

Topo de la via i escalant el cinquè llarg (Foto: col.JMC)


Croquis d'accés

Info de l'itinerari a la topo. Anar seguint l'equipament i la intuició. Ull amb el tercer llarg, l'inici del sisè i, evidentment, l'últim, notablement més difícil i compromès. Destaquen els passatges atlètics del segon i cinquè llarg, la finura de la travesia del primer i final del tercer, i l'últim, amb molt de cada.

Activitat moltbenfetaidesfeta el 31/08/08 amb en Xesco Mas i en Marc Busquets, i la tronada que ens empaita fins a deixar-nos molls quan ja acabavem.

2 comentaris:

edunz ha dit...

Ricard, el comentari només fa un apunt al plus de dificultat i compromís que hi ha a les vostres vies com a cordada.. això si, tots igual de valents! i per treure's el barret dia si dia també

edunz ha dit...

l'amo del troç a remogut terra al voltant de ca la Rita després d'haver-hi fet arribar una pista, i ara el peu de via queda 2m més amunt al haver rebaixat el nivell del sòl, sota una primera franja de terra-roca difícil d'escalar... però es passa.