Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

9 de des. 2008

J.E.Farreny, 130m A1eV+ (Paret de l'Ós, St. Llorenç de Montgai)

*

Escalant el tercer llarg, la via segueix recte pels murs ennegrits. Al pany vermellós de la dreta hi passa la Martinetti (Foto:EduPlana)

Adjunto topo de la molt ben restaurada J.E.Farreny, 32 anys després de la seva obertura. Se'ns dubte la més fàcil de la triologia d'aquest pany de paret junt amb la Hivern Kòsmik i la Martinetti, on no cal clavar en cap d'elles, i una escalda gens obligada. L'al.licient, alliberar els artificials del tercer i quart llarg. En ambdós ens quedem a un pas de fer-los tot en lliure, el tercer al tram mig de l'artifo, quan acaba el desplom i continua la placa, i a l'L4 al penúltim bolt, un fort pas desplomat que té més que color però (7a+?, o menys..l'alçada d'un és determinant).


Situació de les vies, totes elles a la dreta de la Viatge Astral (pel mig hi passa la Trifolls, de bon pitonar) i topo amb els graus en lliure que ens van sortir

Llàstima del bloc compacte del primer desplom que no es deixa ni olorar.


De material passarem amb poca cosa, algun alien per assegurar els trams fàcils, el càmalot de l'1 i 2 pel primer i últim llarg i un del 0.75 per assegurar el flanqueig de sortida del segon llarg pel qui va de segon alhora de recuperar l'estrep. Estrep per l'L2.

A tenir en compte escalar l'L4 i l'L5 només amb cintes (no posarem res) per tal d'anar més lleugers i apurar millor.

Per l'accés i descens veure entrada de la Martinetti.

En definitiva, una escalada ràpida i gens obligada, que pràcticament s'escalal tot en lliure, i que des de la seva restauració s'està repetint bastant segons explica el llibre de piulades.

Activitat moltbenfetaidesfetaacorrecuita amb en Marc Busquets el 8/12/2008

3 comentaris:

Llorenç ha dit...

Bones Edu!!
molt valents escalant el dilluns!! amb la que estava caient! i la rasca que fia....us vam veure com feieu l'aproximació a la via, nosaltres passavem per la carretera....directes al bar a fer el vermut!
Felicitats per la via!
com està de pulida la roca? les dues que hi he fet, la Issaac Gabriel i l Jordi Andreu estan bastant pulides!

edunz ha dit...

Hola Llorenç!
la idea era escalar a Vilanova, ja viag veure l'estesa de furgos, però amb la boira enganxada a les parets ho vam deixar correr ràpid i llavors st. llorenç semblava ja primavera! no vam passar gens de fred, dia gris, això si.
la roca no està gens pulida, són vies poc repetides. La JE Farreny és la més assequible, després la Martinetti, a la Hivern Kòsmik ja s'ha d'escalar bastant. Molt guapes les tres, la última per mi la millor
salut!

edunz ha dit...

liliana, en el blog aparece mi c/e si quieres contactar..