Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

8 de juny 2009

Magicus, 150m 6a+ (Canalda, Solsonès)

**

Escalant l'L1

A Canalda hi ha tres itineraris on l'infatigable cordada Armand-Ricard es van acompanyar per l'Anglada. La curiositat empeny... i en sortim molt ben servits


Inici de l'últim llarg

Escalada llaminera,.. llegim a la topo, però també exigent de punta a punta on toca escalar, amb grau obligat en general destacant el passatge net de 6a (o 6a+) de l'L3, un perfecte mur sobre roca boníssima que ens podrem protegir parcialment al seu tram inferior però on ens toca apretar les dents i no dubtar fins a sortir-ne.


Topo i itinerari de la via amb les coves del moro a l'esquerra


Escalant l'L1

L'itinerari pren un descarat esperó que ja no abandona fins al final, evitant els murs a dreta i esquerra recorreguts per altres vies. Passatges amb roca bona, però també amb roca discreta en general allà on menys apreta. Ombra a partir de les 14h.

Semi-equipada amb espits, bolts, claus i algun pont de roca, de material passarem amb els tascons i aliens, i recomanable càmalots fins a l'1 (fins al 2 opcional però no prescindible). Ull amb l'últim clau del primer llarg, val la pena assegurar-se bé el díedre que hi porta tot i que sigui fàcil.


Escalant l'L2 i a l'inici de l'L4

L'accés és evident des del primer aparcament del sector dret pujant per la pista fins al camí de peu de paret i a la via (peu de via net entre els boixos, 10'). El descens el farem caminant per la dreta (fites i fresa fins a la pista que mena al pàrquing, 20').


A l'R1


Els ruixats del dia abans, llums i contrastos d'una primavera que dóna pas a l'estiu

L'acabem el 7/06/09 amb l'Axel Moles després de que el dia abans dos ruixats ens treiessin de la paret a l'R2.
(Fotos:EduPlana)

5 comentaris:

Llorenç ha dit...

Al final la vau treure! veig que la pluja no fa fer acte de presència diumenge! a veure si aviat pujem a fer-ne alguna nosaltres!! ja t'avisarem!!

Merci per la llista! s'ha girat feina!!

Trian una a vilamala i quan vulguis anem!

edunz ha dit...

bones Llorenç!
ja vam fer bé el dia abans deixant-no a mitges amb la roca mig molla, els darrers dos llargs se les porten

a mi em va agradar molt, sóc un romanticonsagrat, i admiracióprofunda per en dardaretarmantanglada...etcetcetc.... quan se n'apren escalant les seves vies!

vilamala a les tardes d'estiu, ja m'ho miro
ens diem!

Mingo ha dit...

EDu, l'incansable, enhorabona. Encara no he escalat mai per Canalda, suposo que amb el calor deu de fotre molta calda a Canalda. Aquesta fa bona pinta, tot i que per començar m'han dit que l'amanita, no recordo si m'ho vas dir tu o els col.legues de Lleida. Be quan la tendinitis m'abandoni, li tornarem a fotre, una abraçada.

lux ha dit...

edu!
ja veig que al final vareu repetir i triomfar. Felicitats!

no començaré per aqui ..eh? ;))

edunz ha dit...

merci,
lu ja vas bé que aquesta no és gens per tenir un primer contacte amb la paret!

l'amanita està prou bé, amb un primer flnaqueig a caçar un espit que ja et posa a lloc.
fills del vent, directa estel, dinastia (sortint per la feixa) són tres primeres opcions prou vàlides.. i anarinant