Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

28 de juny 2009

Impressions, 120m 6b (Agulles d'en Custodi, La Coma, Solsonès)

**

Escalant el segon llarg amb el massís del Port del Comte al fons (Foto:EduPlana)

Petites parets repartides arreu, testimonis d'una geologia capritxosa en aquest sempre sorprenent Prepirineu... sense continuïtat, desdibuixades amb alzines i sabines penjades que les fan aparentment poc atractives, i allà queden. A l'espera d'una ànima inquieta enamorada de la seva terra i els seus racons, descobridora. De petits tresors molt ben trobats!


Darrera fissura del primer llarg (Foto:EP)

Enfilem a fer la que possiblement sigui la segona o poc més repetició d'aquesta via des de la seva obertura ja fa uns anys per en Lluís Parcerisa, un exponent de les escalades al Solsonès. Amb el seu característic estil implacable i d'una ètica perdurable, la via consta d''una única expansió de progressió en tota l'escalda. L'itinerari segueix un definit sistema de fissures de dits, punys i off-with, en diedre i bavaresa, només entretallat per un jardí al segon llarg i una rapissa a l'ultim. Enllacem el segon i tercer llarg, afegim un parell de ponts de roca i aprofitem per alliberar l'A1 del primer llarguíssim llarg (ara amb el pont de roca queda factible acabar d'assegurar-se mentre escalem en lliure el tram).


Topo de la via i situació, amb la també interessant Directa enganxadits (Lluís dixit) a la dreta


Al pas de 6b del boníssim primer llarg i inici del segon (Foto:LluísParcerisa i EP)

Ull amb el grau, en general exigent i obligat on no s'hi val a badar. L'escalda és atlètica i mantinguda i n'acabarem ben servits. Destaca l'increïble primer llarg, i la bavaresa del primer tram de l'L4. Roca bona en general, amb trams de fissura molt bons, i trams on cal parar compte.

De material recomanable joc d'aliens del blau al vermell i friends fins al càmalot del 4 repetint algun número mitjà i gran, quedant els tascons opcionals.


L'exigent fissura desplomada de l'últim llarg que sense friends grans repetits haurem d'escalar sense mirar avall, i el tram de la placa adossada del final del mateix llarg (Foto:LLP i EP)


El curiós tram final de la via, escalant primer la gran llosa adossada encaixonats per sortir-ne i tornar a entrar (Foto:EP)

L'accés i descens queda explicat a la topo. Ull amb el segon rapel, on farà falta flanquejar a l'esquerra per a trobar l'R1.

Activitatmoltbenfetaidesfeta amb en Lluís Parcerisa el 27/06/09

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Una raconada interessant, com tantes que surten aquí.

Només faré l'apunt lingüístic del dia, impreSSions va amb dues esses =)

edunz ha dit...

uei merci! correcte amb l'apunt ortogràfic, però és el nom que té la via i s'ha de respectar
salut!

edunz ha dit...

en Lluís em comenta que és la (s) el que falta... corretgit!