Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

5 de nov. 2009

Assamblea anual de l'ACNA (7/11/09, la Seu d'Urgell)



L'Associació Catalana de Neus i Allaus celebra aquest dissabte dia 7 a la Seu d'Urgell la seva assembla anual de socis. Per fer més atractiu l'acte durant el matí i abans de l'assamblea hi haurà una sèrie de xerrades sobre el món de les allaus, amb ponents d'altíssima qualitat (programa).

L'inscripció a les xerrades costa només 10€ i gratuïta pels socis de l'ACNA.


Allau de placa a la Val d'Isere el 4 d'abril de 2009 amb diversos atrapaments. S'aprecien diversos elements de risc; sobrecàrrega amb el pas d'esquiadors junts, canvi de concavitat/convexitat del pendent, ones que indiquin l'efecte del vent en el dipòsit de neu, i ressalts rocosos que debiliten l'enclatge del mantell (Font:Pistehors.com, actualment deshabilitada)

1 comentari:

edunz ha dit...

èxit de participació a l'assamblea de l'ACNA amb més de 50 participants i noves inscripcions de socis
les presentacions del matí van ser d'altíssim nivell, totes molt interessants i destacables, la més aplicada l'estat de l'art sobre el coneixement del desencadanaments de plaques de part de l'Ivan Moner de l'Aran, feinassa que estan fent.
Programa apretat, però es van apuntar alguns temes durant les sessions i 'off the record' com el tema de treballar a fons els temes de divulgació/comunicació sobre les allaus, o el tema dels cobraments, amb una aportació del bomber frances prou incisiva, com és pot objectivar la imprudència? (des del seu punt de vista/experiència, no es pot. Interessant embolic amb el que es proposa la DGPEIS).