Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

28 de març 2011

Corredor Vermicelle MBEAS4/5 (Cambra d'Ase, Cerdanya)

**


Al recollit circ de Cambre d'Ase, .. que sembla voler acollir als alpinistes amb el millor dels somriures... encetem una bonica circular que sembla voler donar-nos dues sortides en una



Enfilem a buscar l'esquiada al conegut corredor Vermicelle amb unes condicions excel.lents... fet que no és per menys que hi ha descensos que val la pensa esperar-los, a trobar-hi les condicions. I als corredors freqüentats costa passar-hi amb el relleu net. Amanim la sortida amb l'ascens a la canal central per reprendre l'aresta cimera i fer el descens pel llom, un balcó natural sobre la vall ceretana que ens regala boniques perspectives al ser l'estrivació muntanyosa que més sobresurt de l'eix carener que, d'est a oest - des del Serra del Cadí fins al massís del Canigó, perfila aquest pany de Pirineus.



Sobre l'estat de la neu, pols compactada dins el corredor, que dóna fermesa a les traçades i girs. Al llom, molt afectada pel vent de la setmana passada. Dins l'embut, pols-humida o primavera pesada, .. la neu encara és recent i poc transformada en profunditat i l'isozero d'aquests dies seguida a 2.500m es nota. En definitiva, millors neus a les solanes dins l'horari que toca, allà on va caure paquet les setmanes anteriors. Però això canviarà ràpid, que ara tot va ràpid.

Dificultat: El pendent predominant dins el corredor deu rondar els 35º al tram superior i els 30º al tram inferior, amb algun ressalt puntual de 40-45º pel mig. L'entrada volta els 50º però sempre canviant en funció de l'any i innivació. Quedaria amb un S4 però pot pujar a S5 per l'exposició de l'entrada si la fem amb esquís atès un petit estretament que hi ha. En conjunt, és poc ample i a trams obliga a palejar. Encofrat, l'escenari de l'esquiada és molt estètic.




La sortida pel ramal de la dreta que ens obliga a estirar-nos

L'inici del corredor amb l'estretament que fa exposada l'entrada (Fotos:AngèlicaTesas)







Enfilant la canal central i les traces de l'entrada del corredor que hem esquiat estona abans




Sobre l'itinerari, deixem el cotxe a l'aparcament de l'estació d'Eina (1.800m snm), a la vertical de l'embut i d'allà prenem una pista primer i un corriol després que marxa flanquejant a buscar les pistes de Cambre d'Ase que baixen del circ. Des de l'aresta cimera (2.711m), el descens pel llom és evident fins a trobar l'entrada de l'embut. Ja fa un parell de setmanes com a mínim que ambdues estacions són tancades. El desnivell acumulat deu rondar els 1.300m.

Itinerari, en vermell ascens i blau descens. En verd, una possible alternativa a l'interessant baixada del cim de l'Home Mort

Activitatmoltbenfetaidesfetaambl'Angèlica el 25març2011
(Fotos:EduPlana excepte citades)

7 comentaris:

Anònim ha dit...

jefe, ens falta el video en aquesta gran activitat.. felicitats, fa bona pinta el corredor..
ignasi

Anònim ha dit...

Jo l' he fet un parell de cops de pujada, pero mai de baixada.
Quina sort heu tingut....

Maikel

edunz ha dit...

eo, un parell de videos... bones condicions, si es pot, val la pena estar al cas i apropar-s'hi al moment

bonic corredor, però d'estret que és l'esquiada una mica forçada

salut!

lux ha dit...

Ei Edu!
buaaahhh! li tinc tantes al corredor aquest i es que l'he intentat un parell de vegades i no....
se'm resisteix!

Felicitats per l'activitat!
que encara deu n'hido el que estas aprofitant la temporada!

Gatsaule ha dit...

El vaig baixar fa un parell d'anys, i realment és d'aquelles baixades que et deixen ben satisfet. Sobretot quan arribes a la part més baixa.... Enhorabona!

freeride ha dit...

Enhorabona!!! un altre que l'espera amb ganes....qüestió de lligar bé la disponibilitat amb les condicions....sort que la muntanya no se'n va i sempre queda allà.

edunz ha dit...

eo merci! lux, a tope tu!
joan, el paquet de neu que vau trobar amb el piter no tenia res a veure, allò si que era cotofluix! ara es bon moment per estar-hi al cas, amb les pistes tancades i amb neu encara fins a l'aparcament ho fa tot més rodó..