Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

18 de maig 2013

A l'Aneto per l'espatlla

**

Aquesta és una sortida del dia abans de que quedés oberta la porta a les borrasques que van passant i que seguirant fent-ho uns dies, sembla que fins el canvi de lluna. I que amb la baixada de temperatures que hi ha estan deixant neu, i abundant, als Pirineus.

Sortim de l'Hospital amb els esquís als peus i enfilem a l'Aneto per l'espatlla passant pel pla d'Aigüalluts. El descens el fem per la glacera. Un cop al pla tornem a calçar pells per remuntar el coll sota el pic de la Renculsa que porta al refu del mateix nom, i esquiar per les obagues fins a l'aparcament fent el darrer tram per la pista, ben innivada. Ens surten dos mil metres de desnivell.

 

D'un dia radiant, i de gran blanc. Quin goig de final de temporada que s'endevina... Ull però que amb els gruixos de neu que hi ha i aquella calorada a l'abril hi ha allaus impresionants, i esquerdes a zones de ressalts i tubs que no es veuen ben bé fins que hi ets a sobre passant amb els esquís. .. Els relleus de la neu a cotes baixes i poca pendent ja estan molt ondulats i són de mal foquejar amb la neu dura del matí i només fàcils d'esquiar quan la neu està del tot estovada.





Aquell cap de setmana al pas de Mahoma hi havia hagut el trist accident amb final fatal i tot agafa una mica més d'impresió. Quina pena. Fa pensar, si acabarà com a tants llocs, amb algun ferro per fer la cosa més segura (?).






Fantàsticaesquiadamoltbenfetaidesfetambenmarcilaclàudia quins em fan de llebre!milgràcies... i un d'aquests dies de muntanya que podrien no acabar-se mai..

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quin any que t'estàs tirant bandarra!
... i neu i fred...

fantàstica sortida!
fins aviat

Adrià

edunz ha dit...

ja veus Adrià, això comença a sembla el final de temporada del 2008 que va ser bestial!
eh, la "Roca" està ben xopa xo jo no m'oblido eh! ..