Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

7 de nov. 2014

La gran enganyifa, 120m 6c o 6a/bA2 (Busa sud)

**

Escalem aquesta contundent via amb el segell verneda climb, d'on se surt dient una vegada més menys mal que aquesta paret no té més metres.. buzza! 




El primer llarg ja era obert de feia temps i està força equipat.. la roca és d'aquella manera però xino xano es va passant bé. El grau suau hi ajuda. El segon llarg és del tot selectiu i destaca el primer xapatge per difícil, obligat i amb mala caiguda, alguna ramada pel mig que la fissura no dóna per protegir-se tota l'estona i el tram final d'arribada a la R amb la roca discreta. Llarg que deu obligar 6a/bA2 si és vol passar amb artificial.. El tercer és un bon llarg directa i rústic del lloc, amb passatges austers però també de molt macos com la travessa del sostre.. es deixa protegir molt bé en general i el trobar-lo net d'equipament les sensacions són ben plenes. 




La roca sense ser la bona del lloc tampoc és dolenta, millorarà amb les repeticions. Potser aquesta era la segona repetició de la via (?).

Sobre el material, el primer llarg que passarem amb un joc fins al C3. Portàvem tascons i els hem posat i tricams i no els hem posat.

Sobre l'accés, la via es troba al sector dreta, la fissura de l'L2 és molt evident, pocs metres a la dreta de la via del Pardal (prendre la fresa que surt del final de la pista a esquerres anterior a la casa en construcció, 20'). El descens el fem per la dreta per les escales d'Orriols (postes i fites, camí fresat) fins a la pista de tornada.

Línia dura! d'un parell aquest dia molt ben acompanyats que fan i desfan pel lloc i van ben forts... xapó als oberturistes i com s'hi va passar donant-ho tot per aquesta fissura popeye que és tota una escalada amb majúscules pels qui van forts.





MoltbonaiduraescaladamoltbenfetaidesfetamblaTxellienJordi... fins entrada la nit que queda aquests dies vestida amb la llum de la lluna, la que desperta.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Bandarres, molt bona aquesta.
Perseguida linia!
Uns metres més a la dreta, darrere les bessones (orelles) hi tens la EMBUSCATS,,,
picantona de la zona.
t'ho dic per si no t'en queda cap més per fer;)


una abraçada foll!

fins aviat

Adrià

Anònim ha dit...

Potser ara seria un bon moment per justificar per que sa seguit obrint una linea que ja estava començada i respectada per molta gent....sense cap anim de polemititzar ni ofendre ningu,senzillament per aclarar les coses i que no hi hagin malentesos.

Anònim ha dit...

Aniol

edunz ha dit...

Adrià! Buzzamumamour!!... lemboscats allà està però els oberturistes feu molta por! :)). coincidim aviat nanu! ... projectes pendents i tal... oi?

Ep aniol, jo no en se prou i tampoc els anys que feia q el projecte estaca parat... igualment tampoc se si aquest es el lloc de res, xo be, anarinant! ... en tot cas la via es molt bona en el seu estil

Anònim ha dit...

Aniol, estic tatalment en desacord en acabar vies que estàn en procés... tot i que penso que també hi ha d'haver un límit , no? 2 temporades ens donem entre els colegues... o avances o te la foten...
jo fa anys, moooolts anys, que "respecto" una via a l'esquerra de la maneres, fins i tot vaig demanar permís a l'autor. Aquest mateix, després de dire-me que ara la volia acabar, va tardar 3 mesos en robar un projecte d'escalada dura i neta que teniem entre mans, en poques setmanes de temps..

sempre hi ha hagut una competitivitat sana amb linies aplastants coma aquesta, i seincerament, potser forma part del joc.
crec que estava bastant oblidada no aquesta obertura de la enganyifa?

de bon rollo,


una encaixada


edu, si i si

Edu Garcia ha dit...

Hola edu. soc ledu garcia. et felicito per la repeticio. a aquest ritme no deixaras cap sense repeticio.
per cert fa dies que intento contactar amb tu i no hi ha manera. a reveure.

edunz ha dit...

eooo!! haha, felicitats a vosaltres valents!! .. et truco jo avui mateix! la tecnologia que és molt pesada.. :)