Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

27 de maig 2015

Clàssica I, 65m V (Font Ferrera)

**

Junt amb la clàssica II aquesta són les primeres vies que van ser obertes al rebonic llocaret de Font Ferrera, que descansa tranquil gaudint de cada posta de sol. En Montraveta i en Call es podria dir que són els pioners de l'escalada a la comarca, a banda d'alguna visita ocasional d'il.lustres anteriors, o de passants que no van deixar massa petja. 


Com la seva homònima, recorregut evident resseguint el diedre central que parteix la paret amb dos, posteriorment arreglada parcialment amb espits. Una bona opció tranquil.la i amb aromes d'essència.

 
De ja fa uns dies, també al lloc un parell de bones opcions per escalar en solitari tirades llargues són la via del Pato i la via del Xuxe.. ben sentides! .. aquí algunes imatges. Amb corda de 70m ambdues s'escalen la mar de bé, tot sol, acompanyat del tot.
 
A la via del Xuxe, una petita joia oberta en solitari pel petit gran escalador de la comarca

 
BonicaescaladamoltbenfetaidesfetamblaMarta, ...  al fabulós llocaret de Font Ferrera, que continua al marge de tot, la mar de tranquil.