Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

19 de jul. 2015

Yogurtu Ungüea, 150m 6c o V+A1 (Canalda)

**

Recuperem essències a Canalda amb aquesta bona via pels avesats al lloc. Preciós itinerari que va trobant el pas en lliure per un l'amfiteatre natural que domina aquest pany dret de la paret. Una mostra més del bon fer dels escaladors locals que es passejaven per aquesta paret tan lleugers que ara ho fa tot pesat. Quins mestres!... un cop posat l'assegurança, cop de gas i amunt, i no t'ho repensis.



La via està poc equipada amb espits i claus. Alguns espits estan amb un estat dubtós però en general es poden reforçar ben aprop.. no li aniria malament una restauració. N'adjunto la topo de l'ABC amb el material actualitzat (el primer llarg fa 45m no 30m). Ull amb aquesta d'aquí que li falten assegurances. L'inici és evident, enfilant per unes grades de III ben bé a la vertical de la cascada, i en seguida trobarem un espit camuflat al primer replà.

El primer llarg és el més selectiu, amb una entrada en flanqueig a la reunió obligat pel de primer i pel de segon tot i que unes fissuretes verticals permet col.locar tascons o aliens passat l'espit, molt difícil fent-ho en lliure emperò. El segon tampoc dóna treva. Després ja afluixa o obliga menys.



 
Moltbonaescaladamoltbenfetaidesfeta, ... recuperant essències, fantàstiques tardes d'estiu a l'ombra de la Roca de Canalda.