Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

4 de des. 2016

Circular Montmalús i canal NO (Andorra)

**


Bonica circular al frequentadíssim Montmalús. Arribats a la collada seguim sud i esquiem la polseta tres delícies de la SO del cim dels Colells (entre taurons!) fins als bonics estanys de Montmalús. Remuntem altre cop fins al mateix cim per una cubeta ben maca que ens mena a l'O del cim.




I la cirereta la posa el descens per la canal NO (foto)amb unes condicions de neu pols seca i fonda boníssimes! Mitjana de 30º amb un tram de 40-45º segons condicions al petit estretament a la part superior. Sortint de la canal amb tendència a dretes arribem esquiant fins les pistes amb quasi cap remada.





Neus ben pols a obagues i cubetes. En alçada a sud i a cotes baixes a nord cal parar compte amb els rocs, cal que nevi encara molt més per deixar-se anar del tot! 





Impressionat el quasi un pam de gebre a zones planes i cota baixa, que faria les delícies de futurs allaus si s'hi posa neu nova al damunt sense temps a desfer-se.












PreciosaesquiadabanyadaenblauiblancmoltbenfetaidesfetambelGuilleilaGemma... neussssssvullmesssss!!!!