Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

18 d’abr. 2017

Canals del Ticó i puig de Canal Baridana, 2.648m MBEAS4 (Cadí)

***


....fiuuuu. Quan la mirada escombra la serra nord del Cadí des de l'altra costat de la vall ceretana, i es deixar anar la imaginació de línies per tot aquí i allà, .. una llengua d'allaus mossega el bosc fins ben bé el capdavall del barranc, i l'atura. I l'esquiem.




Enfilem des d'Estana fins al prat del Cadí on ja calcem i d'allà cap al coll del Ticó amb esquís als peus fins a encarar l'ascens de la canal Oriental del Ticó (algun tram de 45º i sortida vertical senzilla).







Un cop al capdament, perdent algo de cota passem per la sortida de la canal de Llítzer i enfilem cap al puig de Canal Baridana, el cim més alt de la serra del Cadí, talaia que captiva. Pells i avall! per remuntar en un no res i posar-nos al capdamunt de la canal Occidental del Ticó; senzilla, oberta, amb un parell d'estretaments entre ressalts i de fins a 45º com a màxim. I que es troba a la vertical de l'allargassada llengua blanca fins a quasi mil metres més avall... descensos, que hi són. 






Entaforats al fons del torrent, tocarà posar esquis a l'esquena i remuntar pel bosc fins a trobar el camí de baixada a Estana. Si l'encertem bé seran nomès un centenar de metres de desnivell prou senzills sortint per sota del collet Roig, però això ja dependrà de les condicions de cada any i el nas per trobar el pas. També es pot seguir avall i trobar el camí que ve del Quer Foradat.







Aquest cop, agafades a l'hora, neus primaveres al punt i encara pols als llocs més obacs.. Ull que ja fa uns dies d'això, abans dels ruixats de tarda que ja van remullar-ho tot a totes les cotes. 


 


Fantàsticaesquiadamoltbenfetaidesfeta, i trobada, i compartida, ambelGuille, i l'afany de (re)descobertes ... amanidíssim dinar a cal Basté amb coneguts que es troben que no té desperdici

4 comentaris:

pass@muntanyes ha dit...

Quina triomfada de temporada t'estàs pegant!!!!
Salut!
David

edunz ha dit...

hiverns de feia temps! llàstima de l'excés de calor del març que va cremar les sud i les calorades d'aquests dies d'abril que ha cremat les nord! amb tot, un gustàs!

Jordi Lalueza-Fox ha dit...

La floreta que apareix quan marxa la neu i que es veu en la foto de Prat de cadí é el safrà bord.

edunz ha dit...

siii, el conec, el "bord" és ben bé per diferenciar-ne l'espècie. Aquest moment del prat, amb la seva fràgil bellesa sobresortint enseguida que el blanc es retira feta estora carmesí és únic!