Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

13 d’ag. 2018

a la Integral dels Clàssics i la Eusam (el Puro, Camarasa)

**


La Integral dels clàssics és una bona via en el seu estil/grau, quasi desequipada (només una expansió de progressió) es deixa escalar molt bé entre flotants i la restaurada de ponts de roca que el Marmo va fer l'any passat. Bonica i amb l'estètica de les clàssiques que van resseguint el camí més fàcil, amb dues bones tirades.


Topix cortesia de'n Marmo tunejada amb la combindada EUSAM-variant de sortida




Aprofitem la visita i escalem sense més info que les ganes de ficar-se la placa de front la paret del Puro, la via que arrenc al mateix ràpel del coll. Inici a protegir amb arribada al primer espit una mica expo si anem per la vertical, tres espits seguits al tram dur de 6b, gas!! i encara atlètic superem els blocs que tan bé es veuen des del cim de l'agulla, on trobem un altre espit que era part de al reunió de la via, EUSAM, oberta per E. i A. Codina, l'any 95, i que acabava aquí (original amb claus que van ser substituïts pels espits, ull, ben rovellats!!). No cal muntar reunió, seguim amunt pel que és una variant de sortida que es va obrir venint de l'agulla amb un canvi de paret, per un mur preciós i net. Surt un llarg en conjunt molt bo i ben recomanable! De material, amb els aliens i friends fins C2 de l'altre via anirem molt bé.








escaladesmoltbenfetesidesfetesambl'edu, al racó rejuvenit del dispensari on les flotants van que volen si els bolts els deixen!