Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

5 d’abr. 2019

Tuc de Geu, 2.499m MBEA S4 (Alt Àneu)

***


Preciosa jornada amb tastet d'esquíalpinisme a un d'aquells cims que passen desapercebuts, i de finíssima bellesa, com la retallada aresta que cal recórrer per arribar-hi... línia pendent des de la visita al també imprescindible Montaut, quan se n'endevina tot el recorregut. Gran racó de les valls d'Isil, on la salvatgia mira de prendre més forma si cap...






Aquest dia adornem la sortida saltant la frontera. La idea era fer-ho des del mateix Montaut, però l'anticicló persistent d'aquest hivern ha deixat les vessants suds en verd, i ho fem des de l'aresta abans de fer cim. Molt bona primera baixada pràcticament fins al fons de vall de Salau, on per una estona ja tracem sota l'ombra d'un bosc de faig.



(Foto:Pepzwing)




Posem pells i retornem pausats cap al port de Salau, per on els francesos van "espoliar" sota contracte a principis del XX les fustes del bosc de Bonabé amb tota una obra d'enginyeria del que n'han quedat ferralles i demés, i més tard es va convertir en un dels passos dels Camins de la llibertat, que, qui ho diria, tornen a estar penosament vigents. Terra que desprèn tanta petja, i es deixa sentir. Entre el pas dels cérvols.

Del coll ens obrirem i encara traçant força estona prenem l'aresta, per seguir amb els esquís a l'esquena. Cim altiu, i boníssim descens trepidant (sortida de 40º) fins al fons del barranc, amb una neu aquest dia cremeta tres delícies buscant la part SO del torrent.




(Foto:PepZwingg)






Malgrat ser un any de neu escadusseres, aquest dia encara es pot arribar amb els esquís als peus pel torrent fins a 20' curts de l'aparcament del refugi del Fornet, des d'on hem sortit.



(Foto:PepZwingg)




la bonica muralla SO i amb vistes al cim baixant del Montaut

fabulosasortidamoltbenfetaidesfetaamben Pepzwingg, ...luxes.