Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

3 de febr. 2020

EM al Pedraforca

***


parell de visites, una des de la tartera de Saldes, amb condicions de neu molt bones malgrat les febles intercalades, i que la ventolera no ens deixa culminar. Amb tot, esquiem amb els esquís als peus fins a la carretera aprofitant lo consistent del mantell de la tartera que baixa de la paret dels Cabirols.





La segona, en circular D.O des de Gósol, pujant pel torrent de Rubinat i després del Verdet, fins al se coll. Fer cim per la sempre estètica aresta i tornant per la tartera cap a Gósol. Un cop al coll del camí d'estiu que mena al Pla de la Serra, buscant a N unes pales pendents fora del bosc que menen al torrent altre cop, i evitar la baixada entre els arbres poc esquiable. Aquest dia la boira no va deixar completar la circular en ment baixant per la canal de Gósol, i que amb un sol canvi de pells ho deixa encara mér rodó.



L'encapotamenta i pujada de temperatures d'aquest dia humiteja en profunditat el mantell i desactiva les febles, a hores d'ara el risc als prepiris ja ha passat a 1, del 3/4 de fa tot just uns dies. 

El torrent del Verdet només s'ha d'agafar amb condicions molt estables, i el tram baix, millor esperar a que torni a nevar, estava ben tapat però amb molts bonys. La calorada d'aquests dies s'setà menjant la neu a cotes baixes i suds inclinades molt ràpidament. 


esquiadamoltbenfetaidesfetambelbódelGuilleinsitu, i en cas de... neus de luxe de Prepirineus.. sempre efímeres