Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

8 de febr. 2021

vIaNoVa! Racó de silencis (Ribera del Pouets, Odèn)

 ***

Petita escalada d'un pany entaforat de fons de vall que passa quasi desapercebut i amb roca canaldera molt bona en conjunt. Inici verticual i de formes de fantasia.

El primer llarg és el més exigent resseguint la lògica d'una fissura-passatge en diagonal amb un final prou vertical que sorprèn. El segon és curt, de sortida canaldera potent i després a jugar amb els plecs de fantasia. L'esperó enseguida tomba i l'escalada continua en diagonal per a aprofitar el recorregut. Final per completar el capdamunt amb un darrer bastió. Anar còmodes amb l'escalada de flotants en general.

 

A tenir en compte que els veïns del lloc fan la batuda per la zona els dijous i els dissabtes, i aquest bastió el fan servir de punt de guaita i per disparar. Hi ha molta roca al lloc per trobar ràpid una alternativa. 

 

Aquest fons de vall era per on passava el camí empedrat que portava fins a Cambrils venint de les cases d'Òden i més enllà. El camí "nou" l'obvia i hi fa passar el GR. El peu de via el retroba i segueix parcialment, aquí sempre hi ha pertot pedres i les seves històries.

Escalades de racons de silencis... valls fins als fons i al capdamunt de tot plegat.

escaladadescobertesmoltbenfetaidesfetambl'Edu,... i tu pasarell! que passi tot això ràpid i puguis tornar a enfilar per aquí dalt aviat!

2 comentaris:

edunz ha dit...

li fem repe i acabem d'afinar el tercer llarg en flangueig, savines llaçades, R3 al gust. Bon racó per deixar perdre la mirada i gaudir del passeig vertical!

edunz ha dit...

Una parella d voltors s'han fet niu a la baumeta d l'R1, a tenir en compte amb tempo d nidificació