Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

23 de febr. 2021

vIaNoVa! La trompa, 70m 6a (Parets de la Llosa)

 ***


Bona via oberta amb estil "trad" seguint una bentrobada bonica fissura a l'esquena d'esperó ben definit en forma de trompa d'elefant, o de mamut. El que algun dia devien passejar per aquesta banda quan tot plegat eren codolars a la llera del mar. 

La via s'escala molt bé malgrat cal anar rodat amb l'ús dels flotants. Té algun pas colladet sense arribar a ser exposat, sempre que no et falti la peça bona (veure topo).

 
Bona roca en conjunt, només el tram final està brut (també perquè el diedre de sortida el seu dia tenia una bonica alzina que es va desprendre i n'ha quedat el talús descobert). Primer llarg obert en solitari.
 
 
La via es troba a un pany proper a la paret per on passa la primera oberta al lloc; Racons (repe, i info de l'obertura amb croquis actualitzat de l'aprox). Aprofitem per repassar les freses i el camí de bast que des de la masia de la Llosa enfila al mas de Capdevila ("el camí el feien servir al gent de la Llosa per pujar a treballar als camps de Capdevila") i l'aprox i descens de les vies. Per aquestes rues (com anomenen per aquesta banda les feixes de terra entre els ressalts de roca) sempre hi ha algun corriol, ni que sigui de les cabrotes.  
 
Bonic racó, amb alguns projectes en marxa a banda i banda de la Racons i a l'esquerra d'aquesta. Per aquesta banda tot respira tranquil, i que duri. I les campanes de St Pere encara sonen.
 
 
EscaladadescobertamoltbenfetaidesfetamblaMarta, .. llençols de boscos i cants verd tupit que s'estenen fins als conreus de la plana, o quan el foc s'hi posa, sinó res els atura