Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

3 de gen. 2024

vIaNoVa! L'amagada que va de cantu, 75m 6a+ (Riu Lacó)

 ***

Enllestim l'obertura d'aquesta nova via al racó de Riu Lacó. Entre la Cop de falç i la Llibertàries (topos), s'amaga una pregona i punyent fissura plomada que és un gaudi escalar. Amb un bon gest, la dificultat afluixa, 6a+ picant o 6b- fàcil. 


Un cop a la reunió de la Llibertàries, escalem un segon llarg de fortuna que de cantó va buscant la bona roca del lloc sempre per sota del bosc penjat i el terreny trencat. Un pas en x ens permet pujar el canviant de placa cap a un arbre per tal de passar per l'esquerra d'un bloc. Finalment, el darrer llarg ens deixa al capdamunt de la bonica talaia que hi ha en aquest punt a on la paret comença a caure rasa avall. 

Roca ben bona en conjunt, i en global un itinerari que està prou bé! per a completar un primer llarg molt bo.

Obertura acabada amb l'Aniol i repesmoltbenfetesidesfetesambEduiMarta.