Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

8 de gen. 2024

ViAnOvA! El cant del gamarús, 90m 6a (Riu Lacó)

 ***

Ben bonica escalada seguint la lògica d'un bonic diedre en diagonal al primer llarg i una fissura vertical que estripa l'excel.lent mur del segon llarg. Al començament haurem de superar un pas plomat assegurat amb un pont de roca que deixa el pas ben protegit. Reunió opcional al bonic nínxol a uns 15m de l'inici que permet gaudir del lloc. 

En tot cas, en cap dels dos hi ha ròssec i es poden escalar les llargues tirades sense problemes de fregament (cintes llargues). El mur final més compacte queda molt ben protegit per un parell de claus. A la topix s'indiquen un parell de variants, la segona, més a pèl pel de primer.

La via es troba entre la Ponts de diàleg (amb la que comparteix un petit tram) i la via del Mestre. L'aproximació més fàcil és l'habitual de la Regal de reis (per la que podrem rapelar després si volem) i anar baixant el peu de paret fins a trobar la via (pont de roca visible).

Benbonatroballa, i repemoltbenfetaidesfetambl'Edu

tes..nit (s de Nadal)