Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

25 de febr. 2024

vIaNoVa! L'hora dels cardonins, 140m 6b+A2 (Riu Lacó)

 ***

Aquesta és una ben bona línia directa que ressegueix el pany llarg de fantasia envoltant de formes que es deformen entre el vol dels voltors, el crit de les gralles i els cèrvols, i el cant del gamarús quan se't fa l'hora dels cardonins. Valls de verd immens que sembla voler menjar-se les parets, que amb el seu roig crocant i gris compacte li barra els peus, a plom. Tot cau a plom aquí.


Junt amb la Llepa-roques també recent i la fantasiosa i ben recomanable Minotaure que de la mà de'n Ricard i l'Armand va aventurar-se a enfilar entre protuberàncies dalinianes o gaudinianes, L'hora dels cardonins es fa el seu lloc, homenatge a les fornades d'escaladors que ho han deixat tot tant net i polit, i les que venen garantint un relleu d'aventura i grau punyent.


Topo i obrint el tercer llarg

La via te de tot, d'escalada d'aventura i a on gaudirem d'un ambient de parapent. Manca alliberar algun tram humà a on la roca no ajuda i que en una propera repe sanejarem una mica. El bastió final de sortida directa és una altra història, el penúltim de grau astronauta en lliure al seu tram mig. I el grau buit als peus.


Itinerari directa, entre la Llepa-roques a l'esquerra que arriba per l'esquerra. Topo versió croquis fent via

Fantàstica escalada i descobertes per dins i per fora. Oberta en solitari fins al segon llarg i moltbenacabada amb un puny amb el fort i valent d'en Valentí.

tes...nit