Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

26 d’oct. 2007

Comando Zeretà, 100m 6c o V+/A1 (Paret del Grau, Coll de Nargó, Alt Urgell)


Curt però interessant itinerari, una de les poques opcions d'escalada semiequipada a la Paret del Grau junt amb la Xorreres amb Nesquik i la Fissura de cal Titolis. Via de tall clàssic on passarem apurant el lliure o practicant l'artifo algo laboriós. Adjunto ressenya amb el grau dels aperturistes, bastant desfassat: L1 pas de bloc tipus 6b, L2 grau molt ajustat i el desplom de l'L3 deu rondar el 7a/b.... Vam fer servir aliens, algun tascó mitjà i pot anar bé algun friend mitjà. Estrep recomanable si no es passa en lliure.

Per info completa de les vies de la Paret del Grau i de Coll consulteu http://colldenargo.blogspot.com/. També recomanables la No t'ho perdis (6a+, 6c+, 6c, 5a), Esperó dels Maneirons (6a+, 6b, 5c, 5a), Sui Generis (6c+, 6a+) i l'Expedient Obert (6b+, 6b+,6b+), totes elles ràpides i esportives (molt equipades) on podem passar amb corda simple (70m).

Activitat realitzada amb l'Oscar Solé el 13/10/07

Topo de la Comando Zeretà (Foto:EduPlana)

Paret del Grau i escalant el primer llarg de la No t'ho perdis (Foto:EduPlana)