Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

23 d’oct. 2007

Shangri-la, 80m (120m) 6a o V+/Ao (Busa, Solsonès)

escalades inèdites... pels romàntics dels llocs inèdits... si un dia sou pel Solsonès i teniu un matí no us perdeu aquesta assequible via, de les millors de la comarca amb el permís de Canalda, situada a un lloc genial i amb molt bona roca excepte l'últim llarg que coincideix amb la via del Kiko (120m d'escalada en total si començem per sota la feixa)

Via pràcticament equipada, de material només fa falta un friend del 2.5 per L1 i tascons i aliens per reforçar l'últim llarg.

L'accés el farem prenent la pista del Km17 (recomanab le 4x4) de la carretera entre Solsona i St. Llorenç de Morunys (per la presa de la Llosa del Cavall). Seguirem la pista fins un pla on deixerem el cotxe i prendrem el camí que enfila al pla de Busa (fitat): 30'. Una altra opció és deixar el cotxe al P anterior a les Cases de Posades i prendre el camí allà (fitat): 1h. El descens el podem fer rapelant per la via o voltejant cap a l'E fins a recuperar el camí que baixa del pla (genial itinerari que podem ampliar visitant la presó natural de Capolatell, allà on empresonaven els soldats francesos en temps de guerra... i aturar-nos al mirador de Busa, amb fantàstiques vistes sobre aquest troç de pre-pirineu): 45'.

Activitat realitzada el 9/9/07 amb Xesco Mas.

Adjunto topo i mapa del llibre Cases, JM. 2006. Solsonès. Guia d'escalades (amb permís de l'autor).


Topo i mapa de situació (Font: Cases, JM. 2006)

Itinerari i perspectiva de la presó (esquerra) des de la carretera (Foto:EduPlana)


Itinerari i escalant el primer llarg després de la feixa (Foto:EduPlana)


Sortida del primer llarg de 6a i escalant l'últim llarg (Foto:XescoMas)


vistes a vol de voltor... Santuari de Lord, Vilamala, Canalda, el Llop Blanc... (Foto:XescoMas)