Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

25 d’oct. 2007

Tuse de Remuñe (Vall de Remuñe, Benasc)

Pujant al Tuse de Remuñe per la ruta normal (fins al Portal del mateix nom i resegüint l'aresta fins al cim) t'apareix, com una visió, el vertical descens directa del cim cap a la vall.. no vam trigar ni quinze dies en anar-ho a provar en el que va ser la darrera sortida de la temporada 2006. Poder realitzar aquest itinerari amb neu fins a cotes properes a la carretera ha de completar un descens, en si mateix, trepidant.

(Foto:EduPlana)

Dificultat: S3-S4 i un tram d'S5
Desnivell: 800m fins als ibons i 1253m des de la carretera
Data d'activitat: 2/06/06
Itinerari: Des dels últims ibons de la vall de Remuñe, l'itinerari consisteix en una sèrie de resalts amb pendents que oscil.len entre els 20 i els 45º. En general, l'amplada de les pales i el fet que acabin en cubetes en disminueix l'exposició però la seva verticalitat en conjunt és notòria. El tram més exposat és un ressalt intermig estret on trobarem la màxima pendent del recorregut.


Itinerari de descens des de l'aresta del Tuse de Remuñe i des dels darrers ibons de Remuñe (Foto:EduPlana)


Informació clau:
* La vall de Remuñe està força exposada als allaus, pel que és important assegurar l'estabilitat de la neu no només de l'itinerari sino del conjunt del traçat.
* Com és habitual haurem d'esperar a final de temporada per trobar la neu ben estabilitzada. Però com l'orientació de l'itinerari és S-SE, per trobar la neu en bones condicions haurem d'iniciar la sortida molt aviat, fàcilment a les 4 del matí o abans si estem dins el més de maig.
* Ens caldran grampons i piolet per pujar el ressalt més exposat i el tram final fins al coll. No vam utilitzar corda.


Foquejant el primer ressalt i amb els esquís a l'esquena al ressalt d'S5 (Foto:EduPlana i AniolVilalta)


Cubeta anterior al ressalt d'S5 amb el cim al fons (Foto:AniolVilalta)


Els tres resalts del descens, vistos des del coll (Foto:EduPlana)


Esquiant el tram d'S5 (Foto:AniolVilalta)

Fi de festa (Foto:AniolVilalta)