Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

7 de febr. 2008

Suave es la noche, 100m 6a+ (Pala Alta, Montroig)


a la pala alta del Montroig.... (Foto:EduPlana)
.
...amb aquest nom una via no pot defraudar. El Montroig mai defrauda. Paret, ben bé no saps perquè, poc freqüentada, o visitada em prou feines per repetir les més repetides. Terreny d'escaladors genuins com Marmolejo i cia... les propostes sovint són agoserades, directes, i més d'una amb els graus ajustats!. Fa unes setmanes, tornant de la Paret de l'Extrem ens vam fixar amb aquest pany central de la Pala Alta, uns 300m a la dreta del Diedre Blanqueta que parteix la paret pel mig. Un primer tram de fissures i multicolor, ens porta a la part superior molt vertical i d'escalada plaquera i mès tècnica. El resultat: una gran via, on els primers dos llargs ens haurem pràcticament d'autoprotegir, amb un tercer llarg exigent i de grau obligat i un final fantàstic amb una travessia aèria de IV+/V que és una rialla.

Topo de la via i escalant l'L1 amb l''entosta' al capdemunt (Foto:XescoMas)

Sobre la topo, a onclimb la hi podem trobar. N'uso alguna referència gràfica i l'adjunto amb el material actualitzat i alguna modificació del traçat, ja que sembla més lògic que l'entrada a la R1 es faci per la dreta (pont de roca en una sabina) i no recta per la fissura (sortiria V+/6a expo, roca dubtosa). La graduació... orientativa, ..... fàcil un + o grau sencer de més en alguns passatges. En tot cas a l'L3 possiblement passos de 6b o 6b+, però amb grau obligat de 6a o 6a+.
.
L'accés a la via és evident des de la pista. Per localitzar l'itinerari farem servir de referència la gran 'entosta' de l'últim llarg i prendrem una fissura amb un arbre als primers metres que neix a la seva vertical. El primer clau de la via és visible força amunt. El descens el fem per una línia de rapels que hi ha uns 50m a la dreta, o caminant també cap a la dreta fins al coll on haurem deixat el cotxe (4x4 o furgo alta amb precaució).


En el diedre net de sortida de l'L2 i entrant a l'R2 (Foto:XescoMas i EduPlana)
.
De material ens caldran els friends fins al 4 (no cal repetir números però els farem servir tots, sobretot a l'L1) i els aliens. Algun tascó mitjà i petit opcionals. Ull! portar cintes amb mosquetons petits pels claus de l'L3, sobretot pel primer clau després de la babaressa, de xapatxe és incòmode i allà el tema apreta. L'R3 caldrà reforçar-la i l'última l'haurem de muntar a peu pla entre blocs amb els friends. Ei! i si algun generós puja amb un xerrac i fa una mica de poda seria un detallàs.
.
Activitat feta el 2/02/08 amb XescoMas
.
.

Encarant la baberessa de l'L3 i als passos fins del mateix llarg (Foto:XescoMas i EduPlana)

Travessia de l'L4 i R3 (Foto:XescoMas i EduPlana)

3 comentaris:

Llorenç ha dit...

Ostres Edu!!!
sembla que us ho vareu passar be?!?!? moltes rises a les fotos!!!
te bona pinta, ara sembla exigent de grau no?

ep!! que feia dies que nom et veiem!

Miquel Sabadell ha dit...

Hola Edu, fa bona pinta la via i la zona, per aqui no he escalat mai, bona resse t'has currat..!! ei records pel xesco!!

edunz ha dit...

ei Llorenç! passareu bé per tot arreu, el més obligat és de l'últim spit fins a la R3. Jo passava en lliure i encadenant així que no se ben bé com quedaria amb streps i posan-t'hi imaginació, però possiblement alguna tivadeta de més de V+ caldrà. Jam diràs! ...aquests dies també estem obrint i pio no massa.. records!

Miquel! doncs hauràs de fer-hi una bona visita que la zona s'ho mereix. Encara he de piar l'altre que vam fer en el dia que també és molt guapa. Això si, amb la teva furgo no podràs passar tant amunt, la pista realment és de 4x4 i amb la partner vam passar pels pèls. Ja li dic al xesco! Cuida't