Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

17 de jul. 2008

La formiga atòmica, 130m V+ A2e (Font Ferrera, Solsonès)


Escalant l'últim llarg de la via amb el Cap del Pla al fons (Foto:EduPlana)

La Formiga atòmica és la via més llarga del repertori de vies de Font Ferrera. Oberta pel Xuxe en solitaris, presenta un itinerari amb un tram mig de tràmit, però amb tres llargs prou interessants, exigents i variats.


Topo de la via i a la base del cap de la formiga (Foto:EP)

El primer llarg presenta un inici en placa que ens recordarà l'escalda de finura de Montserrat, sobre un conglomerat del bo de Font Ferrera. L'escalda és obligada entre les assegurances com la majoria de vies de la zona que són totes obertes per baix.


Inici de l'L1 i escalant l'L4 (Foto:OriolSala)

El primer llarg d'artificial el passarem bé amb l'estrep sense necessitat d'estirar-nos. El darrer llarg ja és una altra història. Passat un primer pas d'artificial, ens caldrà escalar fins al següent espit, quedant una tirada de V+/6a una mica expo ja que una caiguda ens porta a la rapissa. Passat el tercer espit, trobarem uns passos de flanqueig prou delicats fins a la sortida del llarg, atlètica però ben assegurada. Si portem un ganxo o algun clau per reforçar el primer tram segurament el farem servir. En lliure, tret de la sortida que deu rondar el 7a, la resta deu quedar tot en 6b.


Escalant la travessia de l'últim llarg i la coveta dels ratpenats (Foto:EP)

Nosaltres vam enllaçar l'L2 i l'L3. Amb el permís de l'oberturista, vam afegir un espit per substituir el pont de roca del primer llarg.




La vesprada (Foto:EP)

Bones vistes, i bona vesprada compartida amb l'Oriol Sala l'11/07/08

Trobarem més info d'aquesta i altres propostes al llibre Solsonès, guia d'escalades