Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

28 de jul. 2008

Toscaneli, MD 75m (Paret de Riu Lacó, Solsonès)


Enfilem a fer la primera repetició després de la recent obertura d'aquesta via de mans dels infatigables Josep Mª Cases (Xuxe) i en Marià Garriga, una de les darreres aportacions a la Paret de Riu Lacó.



Topo de la via i perspectiva des de l'aparcament (Foto:EduPlana)

Bon itinerari, més franc i elegant del que sembla a primera vista. Escalada pràcticament desequipada (bolts i claus), de material passarem amb els aliens i l'equivalent a friends fins al 3 (llavors tascons opcionals). S'ha afegit un pont de roca a l'inici del segon llarg per marcar l'itinerari. Roca bona o molt bona en general. Graus ajustats i obligats.


Escalant el segon llarg i superant el pas clau de placa (V+/6a) on ens haurem de protegir (Foto:JosepMªCases)

L'accés el farem intuïtivament atravessant el bosc fins al peu de paret, no hi ha fresa. El descens seguirem una fresa (a trams poc definida) que baixa de la paret per l'esquerra.


Croquis d'accés a la via, i amb vistes a la paret del Montnou des de l'aparcament.

Per info d'altres vies de Riu Lacó i de com arribar a la zona cliqueu aquí.

Activitat feta la tarda del 13/07/08 amb en Xuxe